Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Alpha Bank: προς αύξηση κεφαλαίου - ομολογιακό δάνειο

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -έως και 3,4 δισ. ευρώ-, έκδοση ομολογιακού δανείου και εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου θα θέσει στη γενική συνέλευση της 21ης Ιουνίου η Alpha Bank, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση...

Συγκεκριμένα, η επικείμενη γενική συνέλευση καλείται να αποφασίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου «ως του ποσού του νυν καταβεβλημένου κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης» και να παράσχει σχετική εξουσιοδότηση στο ΔΣ για υλοποίηση της απόφασης εντός 12 μηνών.

Η κάλυψη της αύξησης θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών μετά δικαιώματος προτιμήσεως υπέρ των κοινών και (μετά τη μη άσκηση του δικαιώματος αυτών) των προνομιούχων μετόχων.

Παράλληλα, η ΓΣ καλείται να εγκρίνει την έκδοση και διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση, ομολογιακού δανείου, ποσού κεφαλαίου έως ποσοστού 10% επί του νυν καταβεβλημένου συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, μετατρέψιμου σε κοινές μετά ψήφου μετοχές, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων.

Ακόμη, καλείται να εγκρίνει την εξαγορά υπό της τραπέζης των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της ιδίας και κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου