Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έλυσαν μόνοι τους το πρόβλημα

Έξι κάτοικοι της Γαύδου πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για την ακτοπλοΐα του νησιού τους συστήνοντας ναυτιλιακή εταιρεία για να ναυλώσουν σκάφος το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια προς και από την Κρήτη.
Πέρσι το καλοκαίρι οι κάτοικοι τoυ νησιού βίωσαν την απόλυτη αδιαφορία του ελληνικού κράτους... και ουσιαστικά αποκλείστηκαν ακτοπλοϊκά με συνέπεια ισχυρότατα πλήγματα στην τοπική οικονομία.

Έτσ, λοιπόν, έξι κάτοικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, συνέστησαν τη "Gavdos Lines", η οποία θα έχει στη διάθεσή της το "Gavdos Express" ένα κλειστού τύπου πλοίο ταχείας πλεύσης μήκους 18 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς 65 επιβατών. 

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Στέφανος Μπικογιαννάκης εξέφρασε την ελπίδα να πάει καλά το όλο εγχείρημα: «Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο, όμως δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι για δεύτερη χρονιά η Γαύδος θα μπορούσε να αποκλειστεί ακτοπλοϊκώς και να περάσουμε τα όσα ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι». 

Το πλοίο θα ξεκινήσει επίσημα τα δρομολόγια του στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνονται ταξίδια-εκδρομές από τη Γαύδο προς τον Πλακιά και την Παλαιόχωρα και αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι κάτοικοι αλλά και ξένοι επισκέπτες είχαν ξεσηκωθεί λόγω του πολυήμερου αποκλεισμό του νησιού μετά την απαγόρευση στα ανοιχτού τύπου πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες


- και αυτό θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα και το επίσημο κράτος κάνει τον... "Αλέκο" και τους θυμάται μόνο όταν θέλει να μαζέψει ψηφαλάκια...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου