Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΟΑΕΕ: Καταχρηστική η απόφαση να μην εκτελούν συνταγές οι φαρμακοποιοί

Ο ΟΑΕΕ θα επανεξετάσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής μετά την απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας να σταματήσουν από την προσεχή Δευτέρα 2 Μαΐου, να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων τουΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ... 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θ. Αμπατζόγλου ο διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Γ.Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες αυτές καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με δεδομένο ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο 2010.

Επιπλέον, η διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΟΑΕΕ, έχει καταβάλλει μέχρι και τον Φεβρουάριο 2011 όλες τις οφειλές που αφορούν τα φαρμακεία των περιοχών του Περιστερίου, του Ιλίου του Αιγάλεω, των Μεγάρων και της Ελευσίνας καθώς και η διεύθυνση των Ιλισίων του ΟΑΕΕ,, έχει εξοφλήσει αντίστοιχες οφειλές προς τα φαρμακεία των περιοχών του Συντάγματος, του Παγκρατίου, του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

"Οι ασφαλισμένοι πρέπει να κατανοήσουν το μέγεθος της άδικης και αδικαιολόγητης πίεσης που ασκεί ο συγκεκριμένος σύλλογος" δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού, κ. Γ.Βουδούρης τονίζοντας ότι, "σε μια εποχή που η χώρα υφίσταται μια τόσο εκτεταμένη οικονομική κρίση, με κερδοσκοπικές πιέσεις από το εξωτερικό οι οποίες συμβάλλουν στη σοβαρή ύφεση της αγοράς όπου δραστηριοποιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις από τις οποίες προκύπτουν και οι αμοιβές των φαρμακοποιών, απαιτούνται άλλου είδους συμπεριφορές και τουλάχιστον η δέουσα αλληλεγγύη από συναδέλφους επαγγελματίες που εξασφαλίζουν από το επάγγελμά τους κέρδος 35%".
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους πέντε ταμείων διεκδικώντας την εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου