Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"Είναι οι πιο γρήγοροι της Ευρώπης Μάικ, δεν το ξέρεις;"

Σύμφωνα με δύο πορίσματα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, «ΘΕΜΑ», η ακίνητη περιουσία της Express Service ΑΕ μεταβιβάστηκε στους «υιούς Ραπτόπουλου» με σκανδαλώδεις διαδικασίες με πράξη της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Α.Σ.
Έτσι, η περιουσία αυτή, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, δεν κατασχέθηκε ποτέ από το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ζημιωθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τα συμβόλαια όμως...της μεταβίβασης είναι γεμάτα πλημμέλειες και παραλείψεις διότι -όπως αναφέρεται στο πόρισμα- η συμβολαιογράφος κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας δεν συμπεριέλαβε σε αυτά βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τα ταμεία του οργανισμού του προσώπου που μεταβιβάζει το ακίνητο (όλως τυχαίως?)!

Οφειλές δηλαδή των εταιρειών του κ. Ραπτόπουλου που την περίοδο εκείνη χρωστούσε μόνο στο ΙΚΑ Καλλιθέας ποσό που υπερέβαινε τα 7 δισ. δρχ. (!!!!), αλλά ο ίδιος κατάφερνε να συναλλάσσεται με το Δημόσιο σαν ένας καθ’ όλα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του επιχειρηματίας.

Το αποτέλεσμα ήταν το ΙΚΑ να μην μπορέσει να κατασχέσει το ακίνητο -το οποίο άλλαξε χέρια με συμβόλαιο με νομικές πλημμέλειες- και ο κ. Ραπτόπουλος να συνεχίζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα παρά την οφειλή του προς τον οργανισμό που σήμερα ανέρχεται στα 133,5 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαχωρίζοντας (παρά τη σχετική νομοθεσία περί συνυπευθυνότητας) την ατομική εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου από το σύνολο των άλλων καταχρεωμένων εταιρειών του, θεωρεί ότι έχει λαμβάνειν από το κράτος -όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του- ΦΠΑ ύψους 27.000.000! 

Τα δύο πορίσματα συντάχθηκαν από στελέχη του ΙΚΑ, τα οποία διενέργησαν πολύμηνες έρευνες για την υπόθεση κατόπιν εντολής που τους είχε δοθεί το 2002 από τον τότε διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού.

Οι δύο ΕΔΕ (σ.σ.: η δεύτερη ήταν συμπληρωματική της πρώτης) αποκάλυψαν ένα πολυπλόκαμο δίκτυο προσώπων που παρείχαν «υπηρεσίες Expess Service» στον κ. Ραπτόπουλο. Με τη βοήθεια των προσώπων αυτών ο επιχειρηματίας αφενός μπόρεσε να μεταβιβάσει απρόσκοπτα ακίνητη περιουσία στους γιους του αποφεύγοντας έτσι τις κατασχέσεις που είχαν διατάξει δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη και αφετέρου να φαίνεται απολύτως τυπικός στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό οργανισμό.
- Τι ωραία που τα είχαν κανονίσει και στράγγιζαν το ΙΚΑ λύνοντας και δένοντας μεταξύ τους, την ίδια στιγμή που ο απλός πολίτης πλήρωνε τη ρεμούλα τους.

- Και έχουν το θράσος μετά να λένε ότι κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις συντάξεις. Ε, πως να έχουν όταν τα ροκανίζουν οι μεγαλοκαρχαρίες με την κάλυψη των αρμόδιων...
- Αν τα ήξερε όλα αυτά ο Michael Knight...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου