Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το Υπ. Υγείας γνώριζε τις ελλείψεις στο Ασκληπιείο Βούλας!

Την πλήρη αδιαφορία από το Υπουργείο Υγείας για τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικών υλικών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας αποκαλύπτει έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα...


Ενώ προσπαθεί να αμυνθεί στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται, με τις καταγγελίες για ελλείψεις, τονίζοντας παράλληλα πως όλα όσα λέγονται είναι μία προσπάθεια υπονόμευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαίνεται τελικά ότι τα λάθη ξεκινούν από το ίδιο το Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, οι ιατροί της ΜΕΘ είχαν ενημερώσει από τις 31 Μαρτίου με επιστολή τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν, ενώ παράλληλα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των νοσηλευομένων.



Πιο αναλυτικά φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις σε καθετήρες, σε ενδοφλέβιες ενέσεις, σε σύριγγες, κομπρέσες ακόμα και σε σακούλες αποστείρωσης.

Ζητούσαν από τους ασθενείς να φέρουν γάζες και γάντια
Στις 8 Απριλίου, ο διευθυντής της ΜΕΘ, με ανακοίνωση του καλεί τους ασθενείς να συνεισφέρουν όσο μπορούν, προσφέροντας στο νοσοκομείο βαμβάκια, γάζες, γάντια και άλλα υλικά. Η ανακοίνωση –σύμφωνα με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου- ήταν αβάσιμη, αναρτήθηκε για μία ημέρα και κατέβηκε την επομένη, μετά από παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου Νικόλαου Πόθου.
 Και δεύτερη επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας


Παρόλο που η διοίκηση του νοσοκομείου γνώριζε για το πρόβλημα από τις 31 Μαρτίου 2011 και σαφώς έπρεπε να είχε ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, στις 14 Απριλίου οι ιατροί της ΜΕΘ στέλνουν και δεύτερη επιστολή προς τη διοίκηση αναφέροντας πως δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια και η μονάδα έχει φτάσει στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Στήνουν στον τοίχο τον διευθυντή της ΜΕΘ
Έπειτα λοιπόν από αυτόν τον Γολγοθά εγγράφων, το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει να αναλάβει δράση, διατάσσοντας ΕΔΕ για το γεγονός ότι αναρτήθηκε έγγραφο το οποίο αποκάλυπτε το πρόβλημα. Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταρρίπτονται ευθύνες προς τον διευθυντή της ΜΕΘ Κ. Αλέξανδρο Αναστασάκη, επειδή οι ενέργειες από την πλευρά του χαρακτηρίστηκαν επιπόλαιες και έθεσαν ασθενείς σε κίνδυνο.
 
Επιρρίπτουν ευθύνες στους ιατρούς και στους προμηθευτές
Η διευθύντρια της δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χριστίνα Παπανικολάου άφησε αιχμές κατά γιατρών που υποσκάπτουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς έβγαζαν προμήθειες από τα υλικά.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι ελλείψεις στη ΜΕΘ οφείλονται στους προμηθευτές που έχουν μπλοκάρει την παροχή υλικών και προϊόντων καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου