Σάββατο 30 Απριλίου 2011

''Δίψα'' για την κούπα


Ψυχωμένοι και έτοιμοι για μάχη είναι ΑΕΚ και Ατρόμητος για την διεκδήση του δεύτερου εγχώριου τίτλου, του Κυπέλλου Ελλάδος...




ΑΕΚ

Έτοιμοι να παλέψουν για τον πρώτο τους τίτλο μετά από 9 χρόνια εμφανίζονται όλοι στην ΑΕΚ. Η δέσμευση του Χιμένεθ και το… φάρμακο του Καφέ. Τα πλάνα του Ισπανού που άφησε εκτός Γιάχιτς και Μπερνς, Αδαμιδής: «Το ματς της εικοσαετίας».

Η πιο μεγάλη ώρα για την «Ένωση» έφτασε. Ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν ένα τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2002 και τον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ανδαλουσιανός τεχνικός δήλωσε περήφανος που θα διεκδικήσει το τρόπαιο και ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη με κάθε τρόπο, ενώ ο Παντελής Καφές τόνισε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου θα αποτελέσει φάρμακο για όσες δυσκολίες πέρασε η ομάδα μέσα στη σεζόν.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Αδαμίδης επανέλαβε πως ο αγώνας με τον Ατρόμητο είναι ο σημαντικότερος των τελευταίων 20 χρόνων για την ΑΕΚ και ειδικά για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Στα αγωνιστικά ο Μανόλο Χιμένεθ είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες ενώ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Σανέλ Γιάχιτς και Νέιθαν Μπερνς. Σε ότι αφορά τους έντεκα που θα ξεκινήσουν αυτοί, εκτός απροόπτου, θα είναι: Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Καράμπελας, Γεωργέας, Ματέος και Δέλλας, στη μεσαία γραμμή οι Ντιόπ, Μίτσελ και Μάκος με τον Λυμπερόπουλο να αγωνίζεται πίσω από Σκόκο και Μπλάνκο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στις τάξεις των κιτρινόμαυρων οπαδών επικρατεί παροξυσμός καθώς ήδη έχουν εξαντληθεί 35.000 εισιτήρια με την ζήτηση να είναι ακόμα μεγάλη.



Ατρόμητος

Όνειρα για την πρώτη κούπα στην 88χρονη ιστορία τους κάνουν άπαντες στον Ατρόμητο. Τα πλάνα του… ακομπλεξάριστου Δώνη, η πρωτόγνωρη εμπειρία του Σπανού, η συλλεκτική φανέλα και το γούρι με τα κουρέματα.

Έτοιμοι να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους είναι όλοι στην ομάδα του Περιστερίου. Η προετοιμασία της ομάδας του Γιώργου Δώνη για τον σαββατιάτικο τελικού κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα με τον Έλληνα τεχνικό να παίρνει στην αποστολή και τους 23 διαθέσιμους παίκτες.

Από όσα έδειξε στις προηγούμενες προπονήσεις προβάδισμα έχουν οιΙτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο και Καμαρά. Θέση επίσης διεκδικούν οι Σαμπού, Τάτος, Καραγκούνης και Αναστασάκος.


Ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί στον τελικό φορώντας νέα, συλλεκτική φανέλα. Το χρώμα της θα είναι λευκό ενώ στη λαιμόκοψη και στα μανίκια θα υπάρχει μπλε ρίγα. Εννοείται ότι η φανέλα αυτή θα τεθεί προς πώληση στις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Εν τω μεταξύ, μετά τη στιλιστική παρέμβαση του Ανρί Καμαρά (κούρεψε με τέτοιον τρόπο το κεφάλι έτσι ώστε να σχηματίζεται ο αριθμός 7), είχαμε μία ακόμα, αυτή τη φορά από το Μαρσέλο Ολιβέιρα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ, αγαπημένος της κερκίδας, σχημάτισε δύο αστέρια στους κροτάφους του με την ελπίδα να φέρουν γούρι σε αυτόν και την ομάδα του.

Νωρίτερα ο Γιώργος Δώνης τόνισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να αγωνιστεί για την ισοπαλία και θα προσπαθήσει να δώσει πνεύμα νικητή στους παίκτες του, ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιώργος Σπανός στάθηκε στο γεγονός πως οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες για την ομάδα της Δυτικής Αττικής.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Ατρόμητος θα έχει την συμπαράσταση περίπου 12.000 φίλων του αφού ελάχιστα εισιτήρια έχουν μείνει απούλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου