Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πιέζει η Ρωσία για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Πιέσεις προς τη Βουλγαρία προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σπρώξει προς τα εμπρός το project για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ασκεί και πάλι η ρωσική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να «ξεπαγώσει» την επένδυση. Σε δηλώσεις του από τη Μόσχα χθες βράδυ και μετά τη συνάντηση...
εργασίας που είχε με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Τράικο Τράικοφ, για την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμάτκο ξεκαθάρισε ότι περιμένει από την κυβέρνηση της Σόφιας, να λάβει το ταχύτερο δυνατό μια απόφαση για την τύχη του αγωγού.
Ο Βούλγαρος υπουργός, απάντησε πως η Βουλγαρία έχει τιμήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και πως επί του παρόντος η κυβέρνηση εξετάζει την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου που θα έχει ο αγωγός.
Η όλη συζήτηση έρχεται μία εβδομάδα μετά την απόφαση του βουλγαρικού υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει επιπλέον διορία δύο μηνών –σε σχέση με την προηγούμενη προθεσμία που εξέπνεε στις 31 Μαρτίου- σε διεθνή εταιρεία για να ολοκληρώσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου