Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Θα διανύσει 6.200 χλμ. για τους χρόνιους πάσχοντες

Ο Ιωάννης Φιλιππίδης, Σερραίος αθλητής, μαραθωνοδρόμος και οδηγός ορεινών διαδρομών, συγκινημένος από συνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, από τις 3 Μαΐου ξεκινά ένα ταξίδι-αγώνα μεταλαμπάδευσης ιδεών, σε όλους τους Νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης....Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να μεταφέρει μηνύματα ευαισθητοποίησης στην νεολαία, στους πολίτες και στις τοπικές αρχές, αναφορικά με:

Τη δωρεά οργάνων και ιστών Θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Μια ανεκτίμητη πρόσφορα ζωής.
Την αιμοδοσία , μια απλή διαδικασία που σώζει ζωές, «δώσε 5 λεπτά από τα χρόνο σου και σώσε μια ζωή». Πρόσφερε αίμα! Κάνε μια καρδιά να κτυπά!
Την ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών.
Ο αγώνας θα γίνει με τα πόδια, θα διαρκέσει 34 εβδομάδες, θα διανυθούν συνολικά 6.200 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
Καστανιές-Ορεστιάδα-Διδυμότειχο-Σουφλί-Φέρρες-Αλεξανδρούπολη-Σάππες-Κομοτηνή-Ίασμος-Ξάνθη-Χρυσούπολη-Καβάλα-Φίλιπποι-Δράμα-Προσοτσάνη-Αλιστράτη-Νέα Ζίχνη-Σέρρες-Σιδηρόκαστρο-Ελευθεροχώρι-Κιλκίς-Νεα Σάντα-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη-Βασιλικά-Γαλάτιστα-Πολύγυρος-Νεα Μουδανιά-Νέα Καλλικράτεια-Θεσσαλονίκη-Χαλάστρα-Γιαννιτσά-Αλεξάνδρεια-Αιγίνιο-Κατερίνη-Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα-Εδεσσα-Αρνισσα-Αμύνταιο-Φλώρινα-Καστοριά-Αργος Ορεστικό-Νεάπολη-Κιβωτός-Γρεβενά-Σιάτιστα-Κοζάνη-Σέρβια-Κρανιά-Ελασσόνα-Τύρναβος-Λάρισα-Στεφανοβίκειο-Βελεστίνο-Βόλος-Νέα Αγχίαλος-Φάρσαλα-Σοφάδες-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-διάβαση Κατάρας-Μέτσοβο-Γιάννενα-Ηγουμενίτσα-Πάργα-Πρέβεζα-Λούρος-Φιλιππιάδα-Άρτα-Κομπότι-Αμφιλοχία-Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Επισκοπή-Καρπενήσι-Μακρακόμη-Λαμία-Μπράλος-Αμφισσα-Ιτέα-Δελφοί-Αράχωβα-Λιβαδειά-Θήβα-Χαλκίδα-Μαραθώνας-Αθήνα (Κλασσική διαδρομή Μαραθωνίου)-Ελευσίνα-Μέγαρα-Λουτράκι-Κόρινθος-Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Δερβένι-Διακοφτό-Καλάβρυτα-Αίγιο-Πάτρα-Κάτω Αχαϊα-Ανδραβίδα-Αμαλιάδα-Πύργος-Ολυμπία-Κρέστενα-Ζαχάρω-Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Μεθώνη-Κορώνη-Μεσσήνη-Καλαμάτα-Αρεόπολη(Μάνη)-Γύθειο-Σπάρτη-Μεγαλόπολη-Τρίπολη-Άργος-Νάυπλιο-Επίδαυρος-Ισθμός-Πειραιάς-μετάβαση στην Κρήτη-Σητεία-Ιεράπετρα-Παλαιοχώρα Χανίων-Κίσσαμος-Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Αγιος Νικόλαος-Σητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου