Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Να μηνύσει την Moody's ζητούν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Να μηνύσει την Moodys για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και να ζητήσει και αποζημίωση, καλούν την κυβέρνηση 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλή τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη.
Με ερώτηση τους στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές επισημαίνουν «πως η χρονική συγκυρία που επέλεξε η Moody’s να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία...
– παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής Κυβέρνησης – γεννά βάσιμες υπόνοιες ότι αποσκοπεί στο να αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, να αποσταθεροποιήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει αναταράξεις στην ευρωπαϊκή πορεία εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Από την συγκεκριμένη ενέργεια της Moodyτονίζουν οι βουλευτές «υφίστανται βλάβες και θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου» και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν προτίθεται το ελληνικό δημόσιο «να κινητοποιήσει τα νομικά όπλα» κατά της Moody’s, «εγείροντας απαιτήσεις για την καταβολή ανάλογης αποζημίωσης, δεδομένης μάλιστα και της δημοσιοποίησης της ενέργειας αυτής μία ημέρα πριν τη δημοσιοποίηση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου εξάμηνης διάρκειας».

Επιπλέον ρωτούν την Κυβέρνηση αν προτίθεται να ζητήσει από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης, με τις θεσμικές εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου