Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παρέλαση και μετά... ανασχηματισμός

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραίτηση του γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου φέρνει στο προσκήνιο εκ νέου το ενδεχόμενο ανασχηματισμού... Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δημοσιοποίησε ότι ζήτησε την παραίτηση Γεωργακόπουλου, γιατί καθυστερούσαν τα έσοδα. Η πλειοψηφία όμως των μελών του υπουργικού συμβουλίου δείχνει προς...

το πρόσωπο του "τσάρου", όταν ρωτηθεί ποιος ευθύνεται για την πορεία των εσόδων και της οικονομίας γενικότερα... Η καρέκλα του "τσάρου" τρίζει -φαίνεται και από την ευκολία με την οποία βάλλουν εναντίον του υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!

Ήδη ακούγονται τα ονόματα της Βάσως Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη (αν και αυτός έχει... προβλήματα με την ανάπτυξη), αλλά και του Λουκά Παπαδήμου και προσφάτως του Νίκου Καραμούζη (της Eurobank) ως πιθανούς αντικαταστάτες, με τη βοήθεια του Γιώργου Φλωρίδη από τη θέση του υφυπουργού.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, λόγω των προκλητικών δηλώσεών του. Αλλά η απομάκρυνση του Πάγκαλου, ισοδυναμεί για κάποιους με την απόφαση να... απασφαλίσεις μια χειροβομβίδα.

Κρίσιμο θα είναι εξάλλου, να δούμε- αν γίνει ο ανασχηματισμός- τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου για τις Λούκα Κατσέλη και Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρώτη χαρακτηρίζεται σαν διαχρονικά διαφωνούσα και η δεύτερη σαν τροχοπέδη στις προσπάθειες ανάπτυξης με την "εμμονή" της στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου