Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέα καμπάνα της Ε.Ε. στην Ελλάδα!


Σε καταβολή τριών εκατομμυρίων ευρώ στο λογαριασμό "Ίδιοι πόροι της ΕΕ" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εκπρόθεσμη μεταφορά στην εθνική της νομοθεσία κοινοτικής οδηγίας που αφορά την...
αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων εξαναγκάζεται η Ελλάδα.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ελήφθη, καθώς κρίθηκε ότι τα μέτρα που διευκολύνουν την αποζημίωση συνεισφέρουν στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών της ΕΕ οι οποίοι μεταβαίνουν από το ένα κράτος μέλος στο άλλο.
Στόχος της οδηγίας για την αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων είναι να θεσπίσει ένα σύστημα συνεργασίας για τη διευκόλυνση της αποζημίωσης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων σε υποθέσεις με διασυνοριακό χαρακτήρα.
Στηρίζεται στη νομολογία του Δικαστηρίου, το οποίο κατά το παρελθόν έχει αποφανθεί ότι εφόσον το κοινοτικό δίκαιο διασφαλίζει την ελευθερία φυσικού προσώπου να μεταβαίνει σε άλλο κράτος μέλος, η προστασία της ακεραιότητάς του, όπως και των ημεδαπών, συνιστά αναγκαία συνέπεια και συμπλήρωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας. Η οδηγία αυτή έπρεπε να μεταφερθεί από τα κράτη μέλη στην εθνική έννομη τάξη το αργότερο έως την 1η Ιουλίου 2005.


Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου