Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Νέα δημοσκόπηση μεγαλώνει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, παρουσίασε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.


Σύμφωνα με αυτήν...
 το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με διαφορά 6,5 μονάδων.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35% έναντι 28,5% της ΝΔ, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα πως το 71% των ερωτηθέντων εκτιμά πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές - ωστόσο το 53% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Στα υπόλοιπα ευρήματα, το 78% πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση, το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή του σήμερα, ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως για τα επόμενα 5 χρόνια.

Τέλος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την αντιπολίτευση και από τον τρόπο που και οι δυο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα το 70% δηλώνει πως ούτε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου