Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τι κρύβει η αναβολή της επίσκεψης της τρόικας;


Μόνον όσοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η χρονική μετάθεση της επίσκεψης της τρόικας στην Ελλάδα συνιστά σαφές προειδοποιητικό μήνυμα...
για την κυβέρνηση, αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε στις Συνόδους Κορυφής της 12ης και της 25ης Μαρτίου.

Οι ελεγκτές ενημερώθηκαν ότι πολλά απ' όσα έχουν συμφωνηθεί πρόσφατα (σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, αλλά και σε επίπεδο αποκρατικοποιήσεων και όχι μόνο), τελικώς, δεν είχαν καμία πιθανότητα να είναι έτοιμα μέσα στα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Οπότε, αντιλήφθηκαν ότι και η επίσκεψη τους, την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, μάλλον δεν θα είχε κανένα νόημα. Γι αυτό κι αποφάσισαν να την μεταθέσουν κατά δύο εβδομάδες, τουλάχιστον.

Το να έρχονταν στην χώρα μας και από τις δύο λίστες, που είχαν συμφωνηθεί πριν από τρεις εβδομάδες, να παραλάμβαναν τη μισή και συγκεκριμένα αυτή με τα ακίνητα της ΚΕΔ, έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα. Η δυσαρέσκεια τους, δύσκολα πλέον κρύβεται και η απόφαση της αναβολής της επίσκεψης είναι μια σαφέστατη ένδειξη.

Στην κυβέρνηση, πάλι, ελάχιστοι ενδεχομένως είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την ουσία αυτής της απόφασης. Οι περισσότεροι από τους υπουργούς της, άλλωστε, αναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους στις συζητήσεις για τον επόμενο ανασχηματισμό. Στην πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνονται τι πρακτικά μπορεί να συνεπάγεται για τη χώρα το ενδεχόμενο το όποιο Μνημόνιο έχει συμφωνηθεί, τελικώς να μην τηρηθεί.

Πηγή: Νewscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου