Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Θα μας ενημερώσει κάποιος τι παίζει με τον Καντάφι;

Νέα σύγχυση μετά το «ταξιδάκι» του αεροπλάνου του Καντάφι πάνω απ’ την Ελλάδα και το τηλεφώνημα του στον Γιώργο Παπανδρέου. 

Σήμερα, ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που έγινε γνωστή τα ξημερώματα αναφέρει ότι… ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης θα συναντηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών με τον απεσταλμένο της Λιβύης Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα. 

Η συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας του υπουργού Εξωτερικών, πρέσβης Α. Ζέππος, πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης του Έλληνα ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δρούτσα, με την επικεφαλής της ΕΕ, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ανάλογη συνάντηση θα έχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, που ασκεί την προεδρεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα.

Γιατί τόσος μυστικισμός; Γιατί οι συναντήσεις θα γίνουν μόνο με Ελλάδα, Πορτογαλία και Γαλλία, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, Βρετανία και Γερμανία κάλεσαν όλες τις χώρες της ΕΕ να μην συνεργάζονται με το καθεστώς του Καντάφι, μία ημέρα πριν τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που είναι αφιερωμένη στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου