Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Έγκλημα

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

Η εγκληματικότητα λοιπόν. Στα λόγια όλοι συμφωνούν. Στην πράξη αρκετοί και πολλά αντικειμενικά δεδομένα την ενθαρρύνουν και τα Καλάσνικοφ οπλίζουν. Η ιστορία μοιάζει με...

εκείνη των λαθρομεταναστών. Πάντα καταγγέλλουμε με κριτήριο το εύκολο και το ρηχό. Ποιος ο υπεύθυνος για την λαθρομετανάστευση; Ο λαθρομετανάστης θα πεις. Λάθος θα πω. Η συνθήκη του Δουβλίνου 2 φταίει γι αυτό. Οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν ένα  συμβόλαιο με το οποίο η χώρα μετατρέπεται σε τενεκέ τριτοκοσμικών «σκουπιδιών».

Το τελευταίο μακελειό που πληρώθηκε με το αίμα δύο παιδιών δεν είναι τίποτα μπροστά σ αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει από εδώ και μπρος. Τι είναι το μαύρο χρήμα; Εγκλημα. Τι η διακίνηση ναρκωτικών; Χοντρό έγκλημα. Τι είναι η πορνεία. Το ίδιο. Πως λέγεται η διαπιστωμένη, με ονοματεπώνυμα, νύχτα της παραλιακής; Μαφία. Ποια η σχέση αρκετών ένστολων της Αστυνομίας με το οργανωμένο έγκλημα; Συγκοινωνούντα δοχεία.. Αν κοντά σ αυτά βάλεις σκληρή αδυσώπητη λιτότητα, ανεργία, πείνα, λαθρομετανάστευση, ε τότε η Ελλάδα μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα. Εδώ σε λίγο για μερικές δεκάρες θα κινδυνεύεις να βρεθείς με μια μαχαιριά στην κοιλιά πέντε μέτρα κάτω από το χώμα. Οσο πέφτει η χώρα , τόσο και ακόμα περισσότερο πέφτει η αξία της ανθρώπινης ζωής. Σκυλίσια ζωή.

Σε λίγο κάθε πολίτης θα χρειάζεται για προστασία τον δικό του φύλακα από την Αστυνομία. Για να καταλάβετε τις γιγαντιαίες διαστάσεις και προεκτάσεις του προβλήματος αρκεί να κάνετε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Τα πάσης φύσεως εγκλήματα σουλατσάρουν επί 24ωρου βάσεως. Ανεμπόδιστα, ασύδοτα. Οταν η μισή πρωτεύουσα μιας ευρωπαικής χώρας έχει παραχωρηθεί στο λαθρεμπόριο, την κλοπή, την ηρωίνη και την πορνεία, ουδείς κυβερνητικός αλλά και νεοδημοκράτης πολιτικός δικαιούται να εκφράζει την λύπη του για τα τελευταία δύο θύματα. Γιατί και παρέδωσαν την χώρα σε ξένη ιδιοκτησία και επιδίδονται σε παραλήρημα υποκρισίας. Αυτό κι αν είναι έγκλημα πατριωτικής ανυπαρξίας!

Πηγή: ΒΗΜΑ on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου