Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΣ σε... κρίση!

"Απορούμε πως καταφέρνουμε και κυνηγάμε ακόμη ληστές με αυτές τις μηχανές. Τα φρένα σε πολλές μοτοσυκλέτες δεν λειτουργούν. Αλλάζουμε τα λάστιχα με δικά μας έξοδα και πληρώνουμε μόνοι μας το σέρβις των μηχανών" εξηγεί, αγανακτησμένος, αστυνομικός της ομάδας Δίας. Η περίφημη ομάδα Δίας που δέχεται συνεχώς τα εύσημα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματικότητα της, παρουσιάζει τις πρώτες "δυσλειτουργίες" λόγω ελλείψης πόρων.
Η οικονομική κρίση "χτύπησε" και την ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από τη σωρεία παραπόνων των αστυνομικών της ομάδας Δίας με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά... μάλλον ο κ. Παπουτσής...

κωφεύει. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών μοτοσικλετών, που έχει λάβει εξαιρετικά μεγάλες διαστάσεις, αφού δεν μπορεί να αποδεσμευθεί ποσό ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για σέρβις, ανταλλακτικά και επισκευές των μοτοσυκλετών, αλλά και των περιπολικών. Ετσι, λοιπόν, καθημερινά ακινητοποιούνται ολοένα και περισσότερες από τις 1.000 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η νέα διαδικασία έγκρισης πιστώσεων, που προβλέπει ότι μηνιαίως το ποσοστό διάθεσης χρημάτων πρέπει να φτάνει μόλις το 7% του ετήσιου προυπολογισμού, έχει προκαλέσει προβληματισμό και αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. Η καταστροφή και η μη αντικατάσταση των φρένων, με κίνδυνο βέβαια να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα, η έλλειψη λιπαντικών, η οικονομία ακόμη και στα φώτα της μηχανής, που τους επιβάλλεται από το υπουργείο, και τα προσωπικά έξοδα των εργαζομένων για τις επισκευές στα υπηρεσιακά τους δίκυκλα προμηνύουν, σύμφωνα με συνδικαλιστές, την διάλυση της "Δίας", αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου