Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Έργα και ημέρες του GOLDEN BOY, Χ. Χατζηεμμανουήλ

O TSILIADOROS...ΘΥΜΑΤΑΙ

Ας θυμηθούμε πως πήρε την θέση τακτικού καθηγητή ο κ. Χατζηεμμανουήλ.. 
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ πήρε τη θέση τακτικού Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, μετά από
«φωτογραφική» τροποποίηση της ήδη «φωτογραφικής» σχετικής προκήρυξης, την ίδια στιγμή που επί προεδρίας του στα Ολυμπιακά Ακίνητα διαχειριζόταν εξολοκλήρου την τύχη του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας, το οποίο τελικά παραχωρήθηκε προεκλογικά και λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, αλλά ουδέποτε τροποποιήθηκαν οι απαγορευτικές για την λειτουργία του ΑΕΙ θεσμοθετημένες χρήσεις για το Ολυμπιακό Κέντρο...
.
Το θέμα αυτό, τότε, στάλθηκε στη...
εδώ) καταγγέλοντας ότι...
-Κατ' αρχάς, η "Ανάκληση" της αρχικής προκήρυξης και η επαναπροκήρυξη της θέσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, χάριν του κ. Χατζηεμμανουήλ, έγινε με την υπογραφή της Μαριέττας Γιαννάκου στις 28 Νοεμβρίου 2006 (έγγραφο 1). Η αρχική Προκήρυξη είχε δημοσιευτεί στις 25 Αυγούστου 2005.
-Η Τριμελής Εισηγητική Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πειραιά (Π. Ηφαιστος, Ν. Μαραβέγιας, Α. Πλατιάς) έκανε την Έκθεσή της την 1.4.2008 για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή του Τμήματος, στο γνωστικό αντικείμενο "Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί Χρηματοοικονομικοί και Νομισματικοί Θεσμοί". Οπως αναφέρουν στην Έκθεσή τους (έγγραφο 2): "Μόνος υποψήφιος είναι ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ" , ο οποίος χαρακτηριζεται "πολυτάλαντος επιστήμονας", προικισμένος επιστήμονας με ισχυρή και διεθνώς καταξιωμένη παρουσία στα επιστημονικά δρώμενα, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρέως..."
 "τελικά η χρήση του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας εξαντλήθηκε σε εργαλείο συναλλαγής μιας καθηγητικής έδρας"!
-Ωστόσο, άλλες απόψεις και καταγγελίες ειχαν προηγηθεί.... Κατά τη Προσωρινή Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ, όπου είχε αποφασιστεί η επαναπροκήρυξη, ο πρόεδρος είχε εισηγηθεί την επαναπροκήρυξη με το επιχείρημα ότι η προηγούμενη προκήρυξη "ως είχε αποτελούσε φωτογραφική προκήρυξη..." (έγγραφο 3) !!!
-Ο επίκουρος καθηγητής Β. Γκίκας που μειοψήφισε ειχε καταγγειλει: "Στην τέταρτη θέση (σ.σ. η περίπτωση του κ. Χατζηεμμανουήλ) αλλάζουμε βαθμίδα κι είναι στο ίδιο γωστικό πεδίο. Δηλαδή επαναλαμβάνουμε ένα σκάνδαλο; Κατά την γνώμη μου εφόσον έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ πρέπει να ανακαλέσει ο Υπουργός. Επιτρέψατε μου να έχω διαφορετική γνώμη για τις θέσεις που προτείνετε..." (έγγραφο 4).
Φοβερά πράγματα για τους κοινούς θνητούς...
Δηλαδή, "φωτογραφική" η αρχική προκήρυξη, "φωτογραφική" και η επαναπροκήρυξη;
Κι όλα αυτά για να πάρει -όπως καταγγέλουν και οι βουλευτές- την καθηγητική έδρα ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, που προηγουμένως με την ιδιότητα του προέδρου των Ολυμπιακών Ακινήτων την είχε "ανταλλάξει" με την παραχώρηση του Κέντρου της Νίκαιας. Σεμνά και ταπεινά...
απο Press.gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου