Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει οριστικά η πόρτα στους μετανάστες

Ο TSILIADOROS...ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 Με απόφαση του το υπουργείο Εσωτερικών καταργεί απόφαση που παρείχε νομιμοποίηση σε μετανάστες απεργούς πείνας για λόγους υγείας.
Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Νομική σχολή με την απεργία πείνας των μεταναστών το υπουργείο Εσωτερικών κάνει ένα βήμα μπροστά και με νέα απόφαση του κλείνει και το τελευταίο «παράθυρο» στη νομιμοποίηση.
Με σημερινή απόφαση ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης καταργεί την απόφαση 1719/26.01.2009 (ΦΕΚ 91 Β΄) του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες έδιναν άσυλο για λόγους υγείας σε μετανάστες απεργούς πείνας.
Όπως αναφέρει η απόφαση Παυλόπουλου «σε ιδιαιτέρως εξαιρετικές περιπτώσεις, που...
σχετίζονται με τη συνδρομή επείγουσας ανάγκης για τη διαφύλαξη της υγείας υπηκόων τρίτων χωρών, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γενικότερα την επίτευξη των στόχων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο οι οποίες δεν πληρούν τις οριζόμενες από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 44 του ν. 3386/2005, όπως ισχύει, προϋποθέσεις παραπομπής προς κρίση στην Επιτροπή της παραγράφου 1 του άρθρου 89 του ίδιου, νόμου δύνανται να παραπέμπονται στην ανωτέρω Επιτροπή αποκλειστικά από τον Υπουργό Εσωτερικών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι αρμόδιες υπηρεσίες στηρίχθηκαν σε αυτή την απόφαση και προχώρησαν «σε εξατομικευμένη νομιμοποίηση 15 αλλοδαπών ως επί το πλείστον ιθαγενείας Μαρόκο, που είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα και συγκεκριμένα στα Χανιά, για μόνον τον λόγο της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει η υγεία τους κατόπιν απεργίας πείνας αυτών με αίτημα τη νομιμοποίησή τους».

«Όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί τις τελευταίες ημέρες από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άκριτες νομιμοποιήσεις είτε μαζικές είτε και μεμονωμένες, όπως άλλωστε δεν έχει προχωρήσει σε καμία τέτοια νομιμοποίηση κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου