Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Χαρακόπουλος: "Η κυβέρνηση θα αυξήσει κι άλλο τους φόρους"!

"ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΝΗΣΙΔΑ ΑΝΟΜΙΑΣ!", ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την εκτίμηση ότι θα έλθουν αυξήσεις φορολογικών συντελεστών και έμμεσων φόρων για να καλυφθούν τα 12 δισ. ευρώ από τα «μη καθορισμένα μέτρα», που προβλέπονται από το Μνημόνιο, έκανε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ. "Θα κληθεί η κυβέρνηση να το κάνει τις επόμενες ημέρες, ακολουθώντας, προφανώς, τη γνωστή συνταγή, με αύξηση φορολογικών συντελεστών, ΦΠΑ, έμμεσων φόρων. Η αξιοπιστία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης νομίζω ότι έχει τρωθεί. Αυτά που σήμερα διαψεύδονται, την επομένη επιβεβαιώνονται από τη ζωή", σημείωσε ο Μ. Χαρακόπουλος. Όσον αφορά το...

πανεπιστημιακό άσυλο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επέμεινε ότι αυτό πρέπει να καταργηθεί, λέγοντας «είναι ένας απηρχαιωμένος θεσμός, ένα θεσμικό απολίθωμα του παρελθόντος, που λειτουργεί πια ως «νησίδα ανομίας» στα πανεπιστήμια».
Σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση ευθυνών για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την υπόθεση SIEMENS, μετά τις αποστάσεις που έλαβε σχετικώς ο βουλευτής Ευάγγελος Αντώναρος από τη θέση της ΝΔ και την έμμεση αποδοκιμασία από κύκλους του κόμματος, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε:
"Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κληθεί ο κ. Σημίτης να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, όχι υπό την έννοια ότι εμείς προδικάζουμε την ενοχή του τέως πρωθυπουργού, αλλά είναι εύλογα τα ερωτήματα. Ο κ. Σημίτης δεν ήταν απλά πρωθυπουργός της χώρας, ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο στενός του συνεργάτης και «στρατηγός» τότε, ο κ. Τσουκάτος, έχει ομολογήσει ότι έλαβε 1 εκατ. μάρκα για λογαριασμό των κομματικών ταμείων. Δεν το γνώριζε ο τ. πρωθυπουργός; Νομίζω ότι είναι εύλογο να δώσει τις δικές του εξηγήσεις. Δεν γνώριζε τους λόγους της παραιτήσεως, το 1997, του τότε υπουργού Μεταφορών του κ. Καστανίδη και τις καταγγελίες του ότι δέχεται πιέσεις; Σας θυμίζω ότι τον διαδέχθηκε μετά ο κ. Μαντέλης, ο οποίος ομολόγησε, επίσης, ότι έλαβε χορηγία για τον προσωπικό προεκλογικό του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου