Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το μνημόνιο..φέρνει στα μαχαίρια ΠΑΣΚΕ - κυβέρνηση

Μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ κα της κυβέρνησης, αφού σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι «αλήθεια, τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή που φέρνει τη χώρα και τους Έλληνες κάθε φορά σε δυσχερέστερη θέση;».
Στο κείμενο που παρουσίαστηκε, αναφέρεται, συγκεκριμένα ότι,  «Η κατ’ εφαρμογή του Μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε». Να υπογραμμίσουμε ότι το παραπάνω απόσπασμα  φέρει την υπογραφή...
απο όλα τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που ανήκουν στη διοίκηση της ΓΣΕΕ ή είναι Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.
Επίσης, η  ΠΑΣΚΕ, σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, υπογραμμίζει ότι:  «Την αυτονομία μας δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η δύναμη, η δυναμική, η ελπίδα μας. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν ποικιλώνυμα «κέντρα» και «κύκλοι» είτε κυβερνητικοί, είτε αντιπολιτευόμενοι, είτε «δημοσιογράφοι» σε διατεταγμένη υπηρεσία, τόσο καλύτερα. Η χυδαία επίθεση που τον τελευταίο καιρό εκδηλώθηκε εναντίον των συνδικάτων, της ΠΑΣΚΕ και των στελεχών της, προκαλεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου