Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

"Μήνυμα στη διεθνη κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν είναι πύλη στην ΕΕ"...

..."ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ", ΤΟΝΙΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το βάρος των μεταναστευτικών ροών» επανέλαβε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επισημαίνοντας ότι στόχος της δημιουργίας του φράχτη στον Εβρο είναι να σταλεί ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι θα προφυλάξουμε τα σύνορά μας. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιω. Κοραντή σχετικά με τη λαθρομετανάστευση, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι το ουσιαστικότερο μέτρο αποτροπής και η ισχυρότερη απάντηση στο πρόβλημα, είναι η αποτελεσματική λειτουργία...

του συστήματος ασύλου.
«Όσοι δεν έχουν άσυλο δεν θα μπαίνουν στη χώρα, θα φεύγουν αμέσως», ξεκαθάρισε, ενώ αναφέρθηκε και στον καθαρά συμβολικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο του φράχτη στον Εβρο. «Ο φράχτης ως φράχτης πέραν των αποτελεσμάτων που θα έχει, έχει έναν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν προσφέρεται ούτε ως Γη της επαγγελίας, ούτε ως πύλη για την ΕΕ», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναγνώρισε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του φράχτη είναι ένα βήμα που δεν τόλμησαν να κάνουν προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ανακοινώθηκε με αρκετή καθυστέρηση, όταν έχουν εισέλθει ήδη 2 εκατ. λαθρομετανάστες στη χώρα. «Περισσότερο από το συμβολισμό, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα», συνέχισε, ενώ κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου όπως η επέκταση του φράχτη στο μεγαλύτερο μέρος των συνόρων, η αύξηση του αριθμού των συνοριοφυλάκων, η επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων, η παράταση παραμονής της Frontex, η επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού των εισερχομένων στην Τουρκία, αλλά και η ανασύνταξη του σχετικούνομοθετικού πλαισίου.
Απαντώντας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι τόσο οι ένοπλες δυνάμεις, όσο και οι δυνάμεις της Frontex έχουν καθαρά επικουρικό ρόλο και ότι την απόλυτη ευθύνη για το θέμα έχει η Αστυνομία και το Λιμενικό. Διευκρίνισε επίσης ότι ο φράχτης αφορά τα 12,5 χλμ του χερσαίου εδάφους και ότι επειδή η οριογραμμή φτάνει στο μέσον του ποταμού δεν μπορούν να δημιουργηθούν εμπόδια μέσα σε αυτόν, όπου όμως θα επιχειρούν δυνάμεις με πλωτά μέσα. Όσον αφορά τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας υπογράμμισε ότι με το ν/σ που ψηφίστηκε, προβλέπεται ο οικιοθελής επαναπατρισμός, αλλά και η απέλαση για όσους δεν έχουν είτε άσυλο είτε μια εργασία που τους επιτρέπει να παραμένουν στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου