Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

"Στόχος μας να μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι μετανάστες με άσυλο"...

... ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
  • "Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ" ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ 
Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο υπεραμύνθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο καθεστώς παροχής ασύλου. "Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν το δικαίωμα του ασύλου και διεθνούς προστασίας και κανείς άλλος", διεμήνυσε, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα όλοι οι υπόλοιποι να φύγουν είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση. Ο Χρ. Παπουτσής υπεραμύνθηκε της απόφασης να κατασκευαστεί φράχτης...

στα σύνορα της χώρας στον Έβρο και τόνισε πως δεν αποτελεί μεμονωμένο μέτρο -κι άρα αναποτελεσματικό- παρά εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών κυμάτων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά 250 εκ. ευρώ μέχρι το 2013.
«Είναι τεχνητής φύσεως μέσο που θα είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα εντοπισμού και μπορεί να περιορίσει την παράνομη είσοδο. Δεν στρέφεται κατά των μεταναστών και θα διευκολύνει την συνεργασία με την Τουρκία αλλά και την αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων» είπε για τον φράχτη ο Χρ. Παπουτσής.
Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη υπογράμμισε πως δεν μπορούμε πια να κλείνουμε τα μάτια μας σε ένα πρόβλημα που πληγώνει πολλαπλώς την Ελλάδα. «H χώρα δεν αντέχει άλλο, η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της» είπε, χαρακτηριστικά. Γι αυτό -όπως ανέφερε- έθεσε το θέμα αυτό ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα και άφησε στους πολίτες να κρίνουν «τι είναι προοδευτικό και τι αντιδραστικό».
Παράλληλα ο κ. Παπουτσής έστειλε σαφές μήνυμα προς την ΕΕ, τονίζοντας πως δεν μπορεί να θεωρεί ότι εξαντλεί τις υποχρεώσεις της με την οικονομική συνδρομή για την προσωρινή υποδοχή των λαθρομεταναστών και συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, με την εισηγήτρια του κόμματος Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά να εκφράζει επιφυλάξεις σε άρθρα του και ενστάσεις. Το ΚΚΕ ζήτησε να αποσυρθεί, ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε εναντίον του νομοσχεδίου, αλλά είπε «ναι» στον φράχτη, ενώ ο Β. Μουλόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση  ζεσταίνει «το αυγό του φιδιού» για λογαριασμό της άρχουσας τάξης της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου