Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρα Καμίνη-Κακλαμάνη για τα σκουπίδια...

"Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!" ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
 
Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η Αθήνα στις συνοικίες εξακολουθεί να υποφέρει από τα σκουπίδια, ενώ ο μηχανισμός αποκομιδής του δήμου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις σύγχρονες απαιτήσεις καθαριότητας», τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Παράλληλα, ο κ. Καμίνης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη», εξέφρασε την ανησυχία του και για τα γεγονότα στη Ζοφριά, όπου βρίσκονται αποθήκες καυσίμων και ανταλλακτικών του Δήμου, οι οποίες σφραγίστηκαν από τη Νομαρχία Αθηνών ως «παράνομες». «Ο μηχανισμός καθαριότητας του δήμου Αθηναίων βρίσκεται σε πλήρη...
 
κατάρρευση. Ο τρόπος που οργανώθηκε και διοικήθηκε μέχρι σήμερα αποδείχθηκε πλήρως αναποτελεσματικός».
Η καθαριότητα της πόλης, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης είναι ο πρώτος στόχος της νέας δημοτικής αρχής. «Θα προχωρήσουμε -πρόσθεσε-στις τομές που είναι αναγκαίες ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν αυτά για τα οποία καταβάλλουν δημοτικά τέλη. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας -τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων -είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ρήξεις ώστε να δοθεί μια συνολική λύση στο πρόβλημα δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναδιοργάνωση σε νέες βάσεις του μηχανισμού καθαριότητας, στα προγράμματα περιορισμού του όγκου απορριμμάτων στην πηγή καθώς επίσης και προγράμματα κινητοποίησης δημοτών σε εθελοντική βάση».
Καταλήγοντας, ο κ. Καμίνης κάλεσε τους υπεύθυνους στην καθαριότητα να αναλογιστούν τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Αθήνα, ο εμπορικός της κόσμος και οι δημότες της: «Τους ζητώ, έστω την τελευταία στιγμή, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε η συνεργασία μας να ξεκινήσει χωρίς τελεσίγραφα και χωρίς σωρούς σκουπιδιών» κατέληξε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Απάντηση Κακλαμάνη
Με αφορμή τις δηλώσεις του νεοεκλεγμένου δημάρχου κ. Γ. Καμίνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Επειδή ο κ. Καμίνης λειτουργεί ως αντιπολίτευση και όχι ως νέα δημοτική αρχή (προφανώς ακόμη δεν το έχει πιστέψει) αύριο θα λάβει την απάντηση για όλα τα θέματα που θίγει στις σημερινές του δηλώσεις.
Ταυτόχρονα, θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή που εστάλη προ ημερών για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου της Αθήνας και ουδέποτε έλαβα απάντηση.
Όταν σε λίγες ημέρες θα αναλάβει και τυπικά τις ευθύνες του, θα καταλάβει ότι κάποιες φορές "η σιωπή είναι χρυσός"».

Ανακοίνωση "Ανοιχτής Πόλης"
Με πραξικοπηματικές διαδικασίες προχωράει η Κυβέρνηση στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη".
"Η Ανοιχτή Πόλη καταδικάζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμάτων που τα μεγαλοσυμφέροντα επιβουλεύονται τα τελευταία χρόνια. Είναι φανερό ότι περίμεναν για ευνοήτους λόγους να περάσουν οι δημοτικές εκλογές και πριν προλάβουν να εγκατασταθούν οι νέες περιφερειακές και δημοτικές αρχές, με αντιδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής", αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση της "Ανοιχτής Πόλης".

Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής
Φόβοι για γιορτές με απορρίμματα στους δρόμους, καθώς έκλεισε - μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ο ΧΥΤΑ Φυλής και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, ενώ υπό κατάληψη τελούν τα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ.
Στη σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για αφαίρεση, με συνοπτικές διαδικασίες, της αρμοδιότητας της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εκχώρησή της με «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς και διαδικασίες σε ιδιώτες για 25 χρόνια.
Για την Τρίτη προκηρύχθηκε 3ωρη Παναττική στάση εργασίας, από τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL, όπου θα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΚΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου