Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καρφιά Φασούλα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του δήμου Πειραιά...

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσία σύσσωμου του νέου δημοτικού συμβουλίου και πλήθους κόσμου, έγινε το μεσημέρι στο Δήμο Πειραιά η τελετή παράδοσης - παραλαβής, μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα και του νέου δημάρχου Βασ. Μιχαλολιάκου. Ο κ.Φασούλας κάλεσε την κυβέρνηση να παραμερίσει κάθε κομματικό η μικροκομματικό κριτήριο και να αντιμετωπίσει το δήμο Πειραιά όπως του αρμόζει, ενώ ζήτησε τη διαγραφή του χρέους του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα δημοτική αρχή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα έργα που χρειάζεται η πόλη χωρίς άγχος. Ο απερχόμενος δήμαρχος έκανε λόγο για...

συκοφάντηση, απόκρυψη και αποσιώπηση του έργου του καθώς, όπως τόνισε, "δεν συμβιβαστήκαμε με τους γνωστούς κεκράχτες της πλατείας Κοραή» και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο νέο δήμαρχο, στην προσπάθειά του να αποφύγει τις πιέσεις που θα του ασκηθούν.
«Δυστυχώς στην εκλογική αυτή μάχη δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω λόγω των γνωστών συνθηκών και γεγονότων και να έχω την ευκαιρία να κριθώ για το έργο και τις προτάσεις μου για όσα θετικά υπήρξαν αυτή την τετραετία, αλλά βεβαίως και για όσα αρνητικά» τόνισε ο κ.Φασούλας και έκανε λόγο για αήθεις επιθέσεις που εξαπολύθηκαν, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Ο Παναγιώτης Φασούλας συνεχάρη τον Βασίλη Μιχαλολιάκο για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του. Ευχήθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο να ανταπροκριθεί στις προσδοκίες των Πειραιωτών και με τις αποφάσεις του να συμβάλλει στις λύσεις των προβλημάτων της πόλης και των δημοτών.
Από την πλευρά του, ο νεοκλεγείς δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι ο λόγος και η διαδικασία που επέλεξε ο Παναγιώτης Φασούλας για την τελετή παράδοσης παραλαβής «εκπέμπουν πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό».
«Ο Παναγιώτης προσπάθησε να υπηρετήσει τον Πειραιά, την πόλη της καρδιάς μας, αλλά η σκληρή στενή εξουσία των ηγετικών πυρήνων των κομμάτων δεν του επέτρεψε να κριθεί από τον πειραικό λαό και επιστρατεύθηκαν και οι γνωστές πολιτικές καφετζούδες», τόνισε ο νέος δήμαρχος.
Ο κ.Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε τον ευατό του υπερκομματικό δήμαρχο, είπε ότι τιμά τους εργαζόμενους, αλλά όχι του αργόσχολους και επανέλαβε τη δέσμευσή του για καθαρό Πειραιά στις 60 πρώτες ημέρες, με όποια σύγκρουση και αν γίνει.
Υπογράμμισε, ότι θα υποστηρίξει με πάθος την παραγραφή των χρεών του δήμου καθώς, όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν ο δήμος του Πειραιά να πληρώνει τοκογλυφικό επιτόκιο στην τράπεζα του κράτους.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα συνεργαστεί δημιουργικά με όλους τους απερχόμενους διατελέσαντες δημάρχους, αλλά και με όλους του κοινωνικούς επιστημονικούς παραγωγικούς φορείς και βουλευτές της πόλης και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου