Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Διαψεύδει η κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της ΑTEbank

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διέψευσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Αtebank, σπεύδοντας παράλληλα να διευκρινίσει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί ο νόμος που προβλέπει την πρόσληψη περίπου 740 νέων εργαζομένων. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελίας Αμανατίδου-Πασχαλίδου, η οποία είχε αναφερθεί σε «έντονα σενάρια για εξαγορά της ΑΤΕ από τους Κινέζους», ο κ. Σαχινίδης άφησε αιχμές για την «άκριτη υιοθέτηση...
απόψεων που διακινούνται χωρίς βάσιμη τεκμηρίωση», τονίζοντας πως «καμία συνομιλία δεν έχει γίνει για ιδιωτικοποίηση και η ΑΤΕ ανακοίνωσε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους 1 δισ. ευρώ».
Παίρνοντας και πάλι το λόγο η βουλευτής αναρωτήθηκε: «Αν οι εξελίξεις της ΑΤΕ βρίσκονται σε πολύ θετική κατεύθυνση και έχουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τι δεσμεύει τον διοικητή της να κάνει άμεση υλοποίηση του ΦΕΚ και να πάρει τους 740 περίπου εργαζομένους που εμπαίζει η ΑΤΕ και το ΥΠΕΣ και που έχουν γίνει μπαλάκι;». Όπως γνωρίζετε, η ΑΤΕ είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, απάντησε ο Φ. Σαχινίδης, εξηγώντας ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις δραστηριότητές της, το κόστος των δαπανών της και να αποποιηθεί σειρά δραστηριοτήτων που δεν έχουν σχέση με το κύριο αντικείμενό της. «Είναι δυνατόν την στιγμή που η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεστε εδώ και να λέτε να προσλάβει 700 άτομα; Από πού θα πληρωθούν; Το ζητούμενο είναι πώς να προστατεύσουμε την τράπεζα και όχι το πώς θα επωμιστεί πρόσθετα βάρη, που αυτή την στιγμή δεν έχει την δυνατότητα να επωμισθεί. Για αυτό η διοίκηση, ενεργώντας υπεύθυνα, είπε πως δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το προσωπικό και αναζητά τρόπους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου