Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στην τελική ευθεία η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συγκρότηση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και να υπογραφεί εν συνεχεία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Α. Παπανδρέου που έχουν συμβάλλει στην συγκρότηση της Γενικής Γραμματείας στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμούν ότι η διαδικασία πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις...

Γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς, εξ αιτίας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, «πάγωσαν» οι συζητήσεις και οι τελικές συνεννοήσεις. Η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε μαζί με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στις αρχές Σεπτεμβρίου και επικεφαλής της αναμένεται να τοποθετηθεί, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, η στενή συνεργάτης του κ.Παπανδρέου και νυν διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όπως καθορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα, η νέα διοικητική δομή παρά τω πρωθυπουργώ έχει ως σκοπό την πλήρη υποστήριξη στην άσκηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που προβλέπει το Σύνταγμα και αποτελεί ανεξάρτητη διοικητική υπηρεσία με συγκεκριμένο οργανόγραμμα και προϋπολογισμό. «Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία Γενική Γραμματεία Υπουργείου και όπως ένας υπουργός έχει την δυνατότητα μέσω αυτής να ασκήσει την πολιτική του έτσι και ο Πρωθυπουργός θα έχει την δική του υπηρεσία για να ασκεί τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του», τονίζει κυβερνητική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου