...ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μην παραιτηθείτε, αντιθέτως, αυτή τη στιγμή είναι η ευκαιρία μέσα από τις δυσκολίες και την κρίση που υπάρχει, ακριβώς επειδή αυτές υπάρχουν, να δούμε τα πράγματα με ειλικρίνεια και να τα αντιμετωπίσουμε». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προς τη νεολαία της χώρας, μέσα από τη «διαδικτυακή» συζήτηση που είχε με τους νέους της χώρας για τα προβλήματα που...
αντιμετωπίζουν στις σπουδές, την εργασία, την καθημερινότητά τους και την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή, συζήτηση που μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η συνάντηση αυτή γίνεται πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές αφενός, «γιατί πρέπει να συνεχίσουμε ένα πρόγραμμα αλλαγών» και, αφετέρου, για να αξιοποιηθούν οι νέοι θεσμοί που εισάγει ο «Καλλικράτης», τονίζοντας, παράλληλα, ότι σε αυτό το πλαίσιο θα δοθούν πολλές δυνατότητες στους νέους. Επιπλέον, τόνισε ότι «έπρεπε να πάρουμε δύσκολα μέτρα και αποφάσεις, οι οποίες όμως θα ωφελήσουν τις νεότερες γενιές, δίνοντας μια προοπτική» και υποστήριξε ότι «η χρεοκοπία της χώρας θα ήταν και χρεοκοπία των δικών σας ονείρων και οραμάτων».
Όσον αφορά στη φορολογική δικαιοσύνη επεσήμανε ότι το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του, αλλά και οι πολίτες να τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτό. «Έχουν μπει κανόνες και υπάρχουν ήδη, αλλά πρέπει να τηρηθούν ώστε να μην επικρατεί το μέσο του ισχυρού», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Όσον αφορά στην ανεργία, είπε ότι μία από τις παραμέτρους είναι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να πάμε σε παραγωγή προϊόντων με αξία, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και ότι αυτό πρέπει να γίνει με αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού με γνώσεις. Αναφερόμενος στους νέους που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα σε αναζήτηση εργασίας, είπε ότι «πρέπει να δούμε πώς πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα για να μην σας πληγώνει».
Όσον αφορά στο διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού και επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει ήδη διάλογος με την Εκκλησία για το θέμα. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγές στην Παιδεία, λέγοντας ότι έχουμε ένα πάρα πολύ συγκεντρωτικό σύστημα. Τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει και προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης μέσω της τεχνολογίας, μιλώντας ιδιαίτερα για τη «Διαύγεια», το «opengov» και το ηλεκτρονικό ΚΕΠ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου