Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αύριο η κεντρική προεκλογική ομιλία του Ψωμιάδη

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑΡΑΤΑ Ή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;", ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΕΙ

Ο TSILIADOROS ΣΤΙΣ... ΕΚΛΟΓΕΣ
Την κεντρική προεκλογική του ομιλία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα το βράδυ στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην ομιλία του, ο κ. Ψωμιάδης θα στείλει μήνυμα ανάπτυξης και προοπτικής για τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας «πως είναι προσωπική μου δέσμευση να βγάλουμε τη Κεντρική Μακεδονίας από το τέλμα». Θα αναφερθεί στη προσωπική του σχέση με τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα του, τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν εδώ και τριάντα χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στη...

νέα μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και στις δυσκολίες υλοποίησής του. «Είναι ένα στοίχημα» θα πει «καθώς οι αρμοδιότητες είναι συγκεχυμένες και οι πόροι αδιευκρίνιστοι. Εμάς όμως μας αρέσουν τα δύσκολα και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία. Ξέρουμε και να διεκδικούμε και να κερδίζουμε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του θα τονίσει τα προβλήματα που επέφερε στην Ελληνική αγορά αλλά και στην ζωή των Ελλήνων το ‘Μνημόνιο’. «Η Ελλάδα μπήκε στο λαβύρινθο του Μνημονίου. Η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί εθνική κατάθλιψη. Μαγκιά δεν είναι να επιβάλεις φόρους, μαγκιά είναι να διαμορφώνεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης» θα πει.
Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο κ. Ψωμιάδης, στο έργο της Νομαρχίας. «Υλοποιήσαμε το 95% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Μειώσαμε τη διπλοβάρδια από το 38% στο 10%, προχωράμε με δικούς μας πόρους, στην κατασκευή του νέου Διοικητικού Μεγάρου» θα τονίσει, επισημαίνοντας επιπλέον πως «το πρόβλημα της Κορώνειας δεν είναι τοπικό, αλλά εθνικό και της κεντρικής κυβέρνησης. Το αναγνώρισαν δημόσια ο Αλέκος Αλαβάνος αλλά και ο Κάρολος Παπούλιας» θα πει. «Απέναντι στο μνημόνιο απαντάμε με έργο» θα τονίσει. Το έργο της Νομαρχίας αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης και θα επισημάνει πως η λέξη κλειδί στο πρόγραμμα του συνδυασμού είναι η ‘ανάπτυξη’. «Είμαι αποφασισμένος η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες, γιατί θέλουμε μία Κεντρική Μακεδονία με καρδιά Ελλάδας και μυαλό Ευρώπης».
Επίσης ο κ. Ψωμιάδης θα τονίσει πως σε θέματα τοπικά δεν είναι με κανένα κόμμα, είναι με τις τοπικές κοινωνίες. «Δηλώνω ξεκάθαρα πως, ΝΑΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα τα καταφέρουμε, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ, υπάρχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Κλείνοντας ο κ. Ψωμιάδης θα εστιαστεί στο δίλημμα «θέλουμε έναν Περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί και τα λέει σταράτα ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του Μνημονίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου