Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αϊτή: Γιγαντώνεται η επιδημία χολέρας...

4.714 κρούσματα!
Η επιδημία της χολέρας στην Αϊτή έχει στοιχίσει την ζωή 330 ανθρώπων, με 25 περισσότερους θανάτους από χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι καταγράφηκαν 65 ακόμη εισαγωγές σε νοσοκομείο, με το σύνολο να φτάνει τις 4.714. Ο νεότερος απολογισμός έγινε γνωστός από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας της χώρας Γκαμπριέλ Τιμοτέ, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου και δείχνει την αύξηση του αριθμού...
 
των θυμάτων καθώς και την επιβράδυνση του αριθμού των νέων εισαγωγών. «Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της επιδημιολογικής παρακολούθησης» δήλωσε ο Δρ Τιμοτέ. «Ζητήσαμε από τους διεθνείς εταίρους μας να βοηθήσουν το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει την επιδημιολογική παρακολούθηση» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι οι αρχές έχουν λάβει από τους εταίρους τους κλίνες και φάρμακα.
Ερωτηθείς για την πρόοδο της έρευνας σχετικά με την προέλευση της επιδημίας, ο Δρ Τιμοτέ απάντησε ότι δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα προς το παρόν, αλλά ότι η μόλυνση του ποταμού Αρτιμπονίτε παραμένει η επικρατέστερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου