Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σικάγο: Απετράπη διπλό χτύπημα της Αλ Κάιντα

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε, μετά τον εντοπισμό δύο δεμάτων που περιείχαν ισχυρότατα εκρηκτικά, με «προορισμό» συναγωγές στο Σικάγο. Τα πακέτα, τα οποία εντοπίστηκαν σε εμπορικά αεροσκάφη των εταιρειών FedEx και UPS, στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς της Βρετανίας, είχαν αποσταλεί από την Υεμένη, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και την αστυνομία του Ντουμπάι, η συνδεσμολογία που χρησιμοποιήθηκε φέρει τη σφραγίδα της...

Αλ Κάιντα, και ειδικότερα, όπως τονίσθηκε, της πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Υεμένη.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κ. Τζάνετ Ναπολιτάνο, ανέφερε ότι τα πακέτα-βόμβες «φέρουν την υπογραφή της Αλ Κάιντα».
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διαρκώς ενημερωνόταν για τις εξελίξεις, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, μίλησε για «καλά συντονισμένες επιθέσεις» και «σοβαρή τρομοκρατική απειλή» και επαίνεσε τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντικατασκοπείας για την έγκαιρη παρέμβαση και την αποτροπή των επιθέσεων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ωρών υποδεικνύουν την ανάγκη επαγρύπνησης».
Tο ένα δέμα, το οποίο εντοπίστηκε στο Ντουμπάι, όπως ανέφερε η αστυνομία του Εμιράτου, περιείχε έναν εκτυπωτή και δοχείο μελάνης γεμάτο με το ισχυρότατο εκρηκτικό ΡΕΤΝ, αυτό δηλαδή που μετέφερε ραμμένο στο εσώρουχό του ένας άνδρας από τη Νιγηρία, που σχεδίαζε να ανατινάξει επιβατικό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση από το Αμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, πέρυσι τα Χριστούγεννα. Η προσπάθειά του απέτυχε, όταν έγινε αντιληπτός από συνεπιβάτες του και ακινητοποιήθηκε για να παραδοθεί αργότερα στις αμερικανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου