Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τσίπρας: "Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος την εκλογική διαδικασία ως επιχείρημα εκφοβισμού των πολιτών"!

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μόνο μέσα από μια εκλογική διαδικασία δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Μπορεί να υπάρξει και μία από τις γνωστές εναλλαγές του δικομματισμού στην εξουσία που να συνεχίζει την ίδια πολιτική», δήλωσε στο ρ/σ Flash ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει να υπάρξει κίνημα στους δρόμους και αλλαγή συσχετισμών στο εκλογικό επίπεδο, με αίτημα την «επιθετική» αναδιαπραγμάτευση του χρέους. «Είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης...

και του πρωθυπουργού να λάβει το μήνυμα του ελληνικού λαού», υπογράμμισε. Τόνισε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός «επενδύει στον τρόμο και επιχειρεί να ενεργοποιήσει το πιο συντηρητικό αντανακλαστικό του Έλληνα πολίτη. Την εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να την αξιοποιεί κάποιος ως ένα επιχείρημα τρόμου ή εκφοβισμού των πολιτών. Είναι στοιχείο ενός δημοκρατικού πολιτεύματος».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να προκηρύξει εκλογές το συντομότερο δυνατόν, εάν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου. Αυτό πρακτικά σηµαίνει, σημειώνει η εφημερίδα, ότι οι πρόωρες εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου, αν φυσικά συντρέξουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν. Μάλιστα, κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυµων» εκλογών για τις 12 Δεκεµβρίου. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του την περασµένη Τετάρτη, οι πρόωρες εκλογές «είναι µονόδροµος» από τη στιγµή που οι κάλπες της 7ης Νοεµβρίου θα καταγράψουν αποδοκιµασία των υποψηφίων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ειδικά στις περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου