Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: "Εναλλακτική στη σημερινή πολιτική είναι η χρεοκοπία"!

Ο TSILIADOROS ΣΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να πάμε σε πρόωρες εκλογές», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας παράλληλα πως οι εκλογές δεν είναι δουλειά της τρόικας αλλά είναι «θέμα των εθνικών θεσμών». Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο κ.Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι «το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναγκαστικά θα συνεκτιμηθεί, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει τη σημερινή προσπάθεια σωτηρίας της χώρας με τη στήριξη των πολιτών». Απαντώντας στο ερώτημα...
 
εάν η τρόικα θα συναινέσει στο θέμα πρόωρων εκλογών ο κ.Παπακωνσταντίνου λέει: «Ο καθένας στο ρόλο του. Η λειτουργία της δημοκρατίας μας είναι θέμα των εθνικών θεσμών».
Ο ίδιος τονίζει ότι δεν είναι εκβιασμός το να λες στους πολίτες την αλήθεια και τονίζει ότι «η εναλλακτική στη σημερινή πολιτική που ακολουθούμε είναι στην πραγματικότητα η χρεοκοπία». Επισημαίνει ότι το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα «τέθηκε, το διαπραγματευτήκαμε και έχει λήξει». Δεν δεσμεύεται ότι θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της 13ης και 14ης σύνταξης, τονίζει όμως πως «ο στόχος μας είναι όσο προχωράμε επιτυγχάνοντας τα ορόσημα του προγράμματος, τόσο θα επιχειρούμε να επιστρέψουμε μέρος του μερίσματος της επιτυχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου