Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ρεκόρ συμμετοχών στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο

2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!
 
Με ρεκόρ συμμετοχής, δόθηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Ο Μαραθώνιος διεξήχθη υπό το βλέμμα του ηλίου, με δρομείς διάφορων εθνικοτήτων να στέλνουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Μεταξύ των πρώτων αθλητών που έτρεξαν την κλασική διαδρομή, οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν είναι κενυάτες και ο πρώτος, που έτρεξε για πρώτη φορά στην κλασική διαδρομή, έκανε ρεκόρ αγώνων! Ανάμεσα στους δρομείς που πήραν μέρος στις μικρότερες αποστάσεις ήταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός...
 
Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων, εναντίον των Περσών.
Την εκκίνηση του Μικρού Μαραθώνιου έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει κάθε χρόνο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια κάθε χρόνο στην εκκίνηση του αγώνα, χαρίζοντας με την παρουσία τους μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της διοργάνωσης. Έναν πίνακα, ο οποίος φέτος αποκτά ακόμη πιο έντονη λάμψη, λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, αλλά και μια μοναδική μαζικότητα, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου