Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αντιτρομοκρατική "ασπίδα" στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ!

αναδημοσίευση ρεπορτάζ
από την εφημερίδα: ESPRESSO

Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης, η οποία ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου. Στη Νύμφη του Θερμαϊκού έχουν μεταβεί ήδη δύο κλιμάκια με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία συνεργάζονται στενά με το εκεί μόνιμο κλιμάκιο της υπηρεσίας.

Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι δρακόντεια και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σταδιακά από τα μέσα της εβδομάδας που ήδη διανύουμε. Μάλιστα, εκτός από τα μέτρα για τις πορείες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σχέδια και για την αντιτρομοκρατική «ασπίδα» προστασίας των πολιτικών προσώπων, αλλά και των επιχειρηματιών που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής είναι να αποτρέψουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, μετά και το χτύπημα μέσα στο καλοκαίρι στα δικαστήρια της πόλης με βόμβα μεγάλης ισχύος.

Ωστόσο, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τους έμπειρους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής διασφαλίζουν στο ακέραιο την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ΔΕΘ αλλά και τους υψηλούς επισκέπτες της, είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα είτε για επιχειρηματίες.

Περισσότεροι από χίλιοι αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια από μεμονωμένες ομάδες ατόμων που μπορεί να παρεισφρήσουν στις δεκάδες πορείες διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς.

Η μόνιμη αστυνομική δύναμη της πόλης βρίσκεται στο σύνολό της σε επιφυλακή, ενώ σταδιακά θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ από την Αθήνα και τους όμορους νομούς. Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να κορυφωθούν τα μέτρα ασφαλείας, το σύνολο της αστυνομικής δύναμης που προβλέπεται στον σχεδιασμό των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα.

Τέλος, και σύμφωνα με το σχέδιο, οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν θα επιτρέψουν στους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους πολίτες να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ οι εντολές που έχουν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην επιτρέψουν το παραμικρό επεισόδιο από ομάδες κουκουλοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου