Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Οχι» σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις λέει η αγορά

αναδημοσίευση ρεπορτάζ
από την εφημερίδα: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις, έστειλαν χθες τόσο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών όσο και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κατά τις συναντήσεις τους με υπουργούς ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, οι προσεγγίσεις των δύο πλευρών έχουν διαφορές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι απαιτείται μείωση του μεγέθους του κράτους και άρση όλων των γραφειοκρατικών και νομοθετικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, ώστε να ενισχυθεί μια νέα μορφή ανάπτυξης, ανταγωνιστική και εξωστρεφής και όχι καταναλωτική και επιδοτούμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΣΕΒ ζήτησε επίσης να επανεξετασθεί η φορολόγηση των μερισμάτων.

Η ΕΣΕΕ, από την πλευρά της, ζήτησε τη ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεων και επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδα, τα οποία τον Αύγουστο επιδεινώθηκαν, με αποτέλεσμα στο οκτάμηνο να παρουσιάζουν αύξηση 2,8% έναντι στόχου 13,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου