Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Μνήμες... Ντουζόν στη Μύκονο

αναδημοσίευση θέματος
από το blog: fonaklas
Οι μνήμες από την τραγική ιστορία του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, που πέθανε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπράβο έξω από νυχτερινό κέντρο της Μυκόνου, ζωντάνεψαν και πάλι στο κοσμοπολίτικο νησί όταν τέσσερις νεαροί σεκιουριτάδες ξυλοκόπησαν δύο Αυστραλούς.

Αν και έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την αποφράδα νύχτα της 28ης Ιουνίου του 2008 που ο 20χρονος Ντουζόν έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος από τα σφοδρά χτυπήματα του «πορτιέρη», μία ακόμη αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, αναστατώνοντας τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που παραθερίζουν στο Νησί των Ανέμων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο νεαρά παιδιά από την Αυστραλία, ηλικίας 28 και 20 ετών, που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες, αποφάσισαν να πάνε στη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές.
Το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν σε γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Καλαμοπόδι της Μυκόνου και αφού ήπιαν μερικά ποτά άρχισαν να χορεύουν, αλλά και να πειράζουν κάποιες από τις θαμώνες του καταστήματος. Οι νεαρές γυναίκες φάνηκαν να ενοχλούνται και τότε -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο νεαροί στην κατάθεσή τους- δύο άνδρες που δούλευαν ως σεκιούριτι στο συγκεκριμένο μπαρ τούς ζήτησαν να φύγουν. Οι Αυστραλοί αρνήθηκαν και τότε σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκαν σηκωτοί έξω από το κέντρο διασκέδασης.
Τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται, αλλά οι τέσσερις συνολικά σεκιουριτάδες του καταστήματος άρχισαν να τους εξυβρίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον τους. Στις 4.00 τα ξημερώματα και ενώ οι δύο αλλοδαποί εξακολουθούσαν να απαιτούν να μπουν στο κατάστημα λέγοντας ότι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, οι μπράβοι αποφάσισαν να τους «ξεφορτωθούν» μια και καλή και να βάλουν τέλος στο επεισόδιο, το οποίο είχε ήδη προκαλέσει αρκετή αναστάτωση στους πελάτες. Με μπουνιές και κλοτσιές άρχισαν να χτυπούνε τους δυο νεαρούς, οι οποίοι έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.
Τόσο ο 28χρονος όσο και ο 20χρονος με όση δύναμη τους είχε απομείνει σηκώθηκαν όρθιοι και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Με τη βοήθεια περαστικών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου οι γιατροί τούς προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά κι έτσι, αφού υποβλήθηκαν σε συρραφή των τραυμάτων τους, αποχώρησαν και μετέβησαν στην αστυνομία, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.
Αστυνομικοί έσπευσαν στο κέντρο διασκέδασης και συνέλαβαν τους τέσσερις σεκιουριτάδες, ηλικίας 29, 24, 25 και 29 χρόνων. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σύρου. Οι δυο νεαροί Αυστραλοί εξακολουθούν και παραμένουν στο νησί, ενώ ενημερώθηκαν για το περιστατικό τόσο οι γονείς τους όσο και ο πρέσβης της Αυστραλίας στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου