Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αιτήσεις για 28.752 μετατάξεις

Τρέχουν οι διαδικασίες μετάταξης για 28.752 υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε δήμους, περιφέρειες, ΙΚΑ, Οίκο του Ναύτου, ΟΑΕΔ αλλά και υπηρεσίες του ΕΟΤ...




Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μεταταγούν στις εν λόγω υπηρεσίες πρέπει να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις αλλά και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν.



Οι σχετικές ανακοινώσεις των φορέων έχουν αναρτηθεί στις υπηρεσίες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πλην της αίτησης να υποβάλουν και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.



17.500 υπάλληλοι σε δήμους

Εκπνέει στις 8 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών για 17.500 μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των οργανικών μονάδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Διαμερισμάτων, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στους νέους δήμους που θα δημιουργηθούν με τον νόμο του «Καλλικράτη».



Στις διαδικασίες εμπίπτουν επίσης οι υπάλληλοι των αποκεντρωμένων υπηρεσιών, το αποσπασμένο προσωπικό βάσει κοινών ή ειδικών διατάξεων σε άλλες υπηρεσίες, ακόμη και του εξωτερικού, καθώς και το προσωπικό το οποίο τελεί σε πάσης φύσεως άδειες (π.χ. άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης, αναρρωτική, άνευ αποδοχών, ανατροφής τέκνου κ.ά.), εφόσον όμως υπάγεται οργανικά στις υπηρεσίες που ασκούσαν αρμοδιότητες στους τομείς Πολεοδομίας και Πρόνοιας. Δεν εμπίπτουν στις διαδικασίες των εθελοντικών μετατάξεων όσοι υπάλληλοι διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών, όπως και οι υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.



Οι εθελοντικές μετατάξεις θα γίνουν για τους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στον δήμο της έδρας του νομού.



Για τους υπαλλήλους των αποκεντρωμένων νομαρχιακών υπηρεσιών οι μετατάξεις θα γίνουν στον δήμο εντός των ορίων του οποίου λειτουργούσε η καταργούμενη υπηρεσία.



Η περίπτωση αυτή αφορά κυρίως αποκεντρωμένες νομαρχιακές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια του Νομού Αττικής, το προσωπικό των οποίων θα μεταταγεί στους δήμους στους οποίους εδρεύουν οι υπηρεσίες αυτές αλλά και άλλους νομούς της χώρας.



Οι νομάρχες θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα εξετάσουν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις των αιτούντων για μετάταξη και θα διαβιβάζουν άμεσα προς την περιφέρεια τον ατομικό φάκελο και την αίτηση του υπαλλήλου.



11 θέσεις στον ΕΟΤ

Εντεκα κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων προτίθεται να καλύψει με μετάταξη υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση Διοικητικού- Τμήμα Προσωπικού, μεταξύ των άλλων, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και αντίγραφα των τίτλων σπουδών.



Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι υπουργείων ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών ή ΝΠΔΔ σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρ. 71



και 74 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ, που κυρώθηκε με τον Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/τ. Α΄) και του άρθρου 10 του Ν. 3801/2009. Επισημαίνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του άρθρ. 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ, που κυρώθηκε με τον Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/τ. Α΄) και του άρθρ. 10 του Ν. 3801/2009 δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 19 του Ν. 3801/2009 (ΦΕΚ163/τ. Α΄) δεν επιτρέπεται μεταφορά υπαλλήλου στις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, όπως ισχύει, πριν παρέλθουν πέντε έτη από τον διορισμό ή από προηγούμενη μεταφορά.



10.000 άτομα σε περιφέρειες

Η 8η Ιουλίου είναι επίσης η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μετάταξης τόσο για το μόνιμο προσωπικό όσο και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των οργανικών μονάδων των υπηρεσιών των Κρατικών Περιφερειών, των οποίων αρμοδιότητες απονέμονται στις περιφέρειες της αντίστοιχης αρμοδιότητας:



- Είτε για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα που αφορά την ανάπτυξη, υποτομέας Διαχείρισης Υδάτων, αλλά και στις υπηρεσίες έργων, χωροταξίας και περιβάλλοντος.



- Είτε μεμονωμένως, αρμοδιότητες που αφορούν τον υποτομέα Ορυκτού Πλούτου.



Επισημαίνεται ότι στα ανωτέρω συμπεριλαμβάνεται όλο το προσωπικό των υφιστάμενων περιφερειών μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ακόμα και αυτό το οποίο τελεί σε οποιασδήποτε μορφής άδεια (π.χ. υπηρεσιακής εκπαίδευσης, αναρρωτική, άνευ αποδοχών, ανατροφής τέκνου κ.ά.) εφόσον υπάγεται οργανικά στην κρίσιμη υπηρεσία.



Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προς τον γενικό γραμματέα της κρατικής περιφέρειας, με την οποία θα αιτούνται τη μετάταξή τους στην περιφέρεια της αντίστοιχης κατά τόπο αρμοδιότητας. Και στις δύο περιπτώσεις οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών πρέπει έως τις 8 Αυγούστου να έχουν εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις για τη μετάταξη των υπαλλήλων, οι οποίοι θα καλύψουν συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου ή ειδικότητας.



Το μόνιμο και το ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό θα διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπάγονταν πριν από τη μεταφορά του στους δήμους.



Παράλληλα ορίζεται ότι θα λαμβάνει τις αποδοχές που προβλέπεται για το προσωπικό των αντίστοιχων κλάδων και ειδικοτήτων των δήμων. Στην περίπτωση που το σύνολο των αποδοχών της νέας θέσης είναι μικρότερο σε σχέση με εκείνες που ελάμβανε πριν από τη μετάταξη του, διατηρούνται ως προσωπική διαφορά οι τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές όπως και τα κάθε είδους επιδόματα.



1.190 κενές θέσεις στο ΙΚΑ

Εως και τις 9 Ιουλίου τρέχει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τις 1.190 κενές θέσεις που θα καλύψει με τη διαδικασία των μετατάξεων το ΙΚΑ.



Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση- προκήρυξη το ΙΚΑ επιθυμεί να καλύψει μέσω των διαδικασιών της μετάταξης 452 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ειδικότητας Διοικητικού- Οικονομικού, 134 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ειδικότητας Διοικητικού - Λογιστικού και 604 θέσεις ΔΕ ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων.



Δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες μετάταξης έχουν:



Οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πέντε έτη από τον διορισμό τους ή από προηγούμενη μετάταξη.



Οι τακτικοί υπάλληλοι των κρατικών ΝΠΙΔ και των τ. ΔΕΚΟ οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου, εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενταετή υπηρεσία. Σημείωση: Επισημαίνεται ότι στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71 του Ν. 3528/07 δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι εταιρειών οι οποίες αποκλείονται από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα βάσει ισχυουσών ειδικών διατάξεων νόμου (π.χ. Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε.), καθώς και οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και των δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1892/90 είναι εκτός δημόσιου τομέα και συνεπώς δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3613/07.



Για τις θέσεις που προκήρυξε το ΙΚΑ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει επίσης να πληρούν και τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα σύμφωνα με το Π.Δ. 50/2001, ενώ μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του ασφαλιστικού ταμείου προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης στην οποία επιθυμούν να μετακινηθούν.



Αιτήσεις υποβάλλονται στη διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, γενική διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, δ/νση Διοικητικού Προσωπικού, τμήμα Κατάστασης Προσωπικού, Αγ. Κωνσταντίνου 8, Τ.Κ. 102 41 Αθήνα. Επίσης η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί και ταχυδρομικώς «με απόδειξη» στην παραπάνω αναγραφόμενη διεύθυνση.



Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά: - Αίτηση υποψηφιότητας για μετάταξη, την οποία πρέπει να κοινοποιήσουν στην υπηρεσία τους.



- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 για την πιστότητα του περιεχομένου του.



- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.



- Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα του τίτλου σπουδών καθώς και των πρόσθετων τυπικών προσόντων.



- Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, το οποίο πρέπει επιπλέον να περιλαμβάνει τυχόν επιβληθείσες πειθαρχικές ποινές ή εάν εκκρεμεί εις βάρος τους κάποια πειθαρχική ή ποινική υπόθεση καθώς και τις αναρρωτικές άδειες της τελευταίας πενταετίας. (Για τους μόνιμους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ, το πιστοποιητικό θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία μας σε περίπτωση που δεν θα κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους). Οι υπάλληλοι των κρατικών ΝΠΙΔ πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση του νομικού προσώπου για το καθεστώς που το διέπει.



Οι υπάλληλοι των τ. ΔΕΚΟ πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση από την υπηρεσία τους στην οποία να βεβαιώνεται ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται υπάγεται στον δημόσιο τομέα, δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και ότι το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου. 39 στον Οίκο Ναύτου

Μέχρι και τις 18 Ιουλίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τις 39 θέσεις που προτίθεται να καλύψει με μετάταξη ο Οίκος του Ναύτου για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.



Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71, 73 και 74 του Ν. 3528/2007 και του Ν. 3801/09 (εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενταετή υπηρεσία από τον διορισμό τους τους ή έχει παρέλθει διάστημα 5 ετών από προηγούμενη μετάταξη με τις διατάξεις του Ν. 3528/2007 όπως ισχύει σήμερα ή άλλες διατάξεις με εξαίρεση αυτές που προβλέπουν τη μετάταξη σε παραμεθόριες περιοχές ή αμοιβαία μετάταξη υπαλλήλων), καθώς και οι υπάλληλοι των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου.



Επισημαίνεται ότι στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71 του Ν. 3528/2007 δεν εμπίπτουν:



- Οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).



- Οι υπάλληλοι των δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων, οι οποίες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1892/1990, είναι εκτός δημόσιου τομέα και συνεπώς δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3613/2007.



Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου στον οποίο επιθυμούν να μεταταγούν, όπως αυτά ορίζονται στις διατάξεις του Π.Δ. 50/2001.



Αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του Οίκου του Ναύτου, διεύθυνση Προσωπικού, τμήμα Προσωπικού και Οργάνωσης (Κ. Παλαιολόγου 15, Τ.Κ. 185 35 Πειραιάς).



Με την αίτηση οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να καταθέσουν: - Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.



- Επικυρωμένα, αντίγραφα τίτλου σπουδών και βεβαιώσεων, από τα οποία προκύπτουν τα τυπικά τους προσόντα (πτυχία, πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ κ.ά.).



12 μόνιμοι στον ΟΑΕΔ

Συνολικά 12 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού των κλάδων ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού και ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού προτίθεται να καλύψει με μετάταξη υπαλλήλων από υπουργεία ή ΝΠΔΔ ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες ο ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των υπηρεσιών τους στα ΚΠΑ Πειραιά, Κερατσινίου και Ν. Ιωνίας.



Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει οριστεί η 7η Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν μεταξύ των άλλων επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών και βεβαίωση πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών, στο οποίο να φαίνεται ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και δεν εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους.



Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στη διεύθυνση Διοικητικού, τμήμα Προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης της Διοίκησης του Οργανισμού (Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντιστάσεως 8-174 56- Αλιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου