Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Υποχωρεί το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για την αγορά 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών bund συρρικνώθηκε την Τετάρτη, με τους traders να επικαλούνται την αγορά κρατικών τίτλων από την ΕΚΤ, ενόψει της αφαίρεσης ελληνικών ομολόγων από κάποιους δείκτες...





Όπως αναφέρει το Reuters, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού συρρικνώθηκε στις 792 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ημερών, από 810 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Τρίτης.



«Σήμερα υπήρξαν κάποιες αγορές ομολόγων από την κεντρική τράπεζα. Είναι ένα προειδοποιητικό χτύπημα από τις αρχές ενόψει της αφαίρεσης ελληνικών κρατικών ομολόγων από επενδυτές, η οποία πιθανώς θα πραγματοποιηθεί κοντά στο κλείσιμο της συνεδρίασης», είπε trader στο Λονδίνο.



Νωρίτερα τον Ιούνιο, αρκετοί πάροχοι δεικτών, όπως η Citigroup, η Barclays Capital και η iBoxx είπαν ότι θα αφαιρέσουν τα ελληνικά ομόλογα από τους δείκτες τους, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από την Moοdy's σε junk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου