Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

H Eθνική διαψεύδει τα περί πώλησης ποσοστού της στο Κατάρ

Με ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα της Ελλλάδας διαψεύδει δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο βρίσκεται σε ζητήσεις με την Επενδυτική Αρχή του Κατάρ για την πώληση στρατηγικού ποσοστού...





«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (E.T.E.), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, επαναλαμβάνοντας την από 28.06.2010 σχετική ανακοίνωσή της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ιδίως δε με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της υπέρ νέου μετόχου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.



«Επομένως, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΕΤΕ φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει η τράπεζα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χθεσινό δημοσίευμά τους οι Financial Times ανέφεραν ότι «η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ (QIA) βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά στρατηγικού ποσοστού στην ΕΤΕ».



Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της εφημερίδας, το επενδυτικό «όχημα» του Κατάρ, μέσω της μονάδας Qatar Holding, ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό 5-7% στην ΕΤΕ έναντι τιμήματος περίπου 250 εκατ. ευρώ.



«Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της κρίσης χρέους στη χώρα», αναφέρουν οι FT.



Η ΕΤΕ υπογραμμίζει ωστόσο ότι με δεδομένο ότι προτεραιότητά της είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης, «θα συνεχίσει να διερευνά κάθε πρόσφορο τρόπο για την επίτευξη του σκοπού αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου