Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σε ανασχηματισμό οδηγούν τα σκάνδαλα τον Ν.Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με πληθώρα σκανδάλων που πλήττουν τους υπουργούς του, θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης τον Οκτώβριο, δήλωσε βουλευτής του κόμματός του Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) που παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο...





Ο βουλευτής Γιανίκ Φαβενέκ ανέφερε την πληροφορία για τον ανασχηματισμό στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter διευκρίνισε ότι ο Ν.Σαρκοζί θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα σκάνδαλα.



Παράλληλα, ένας άλλος βουλευτής του UMP, ο Ντομινίκ Ντορ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει «αναμφίβολα τον Οκτώβριο» σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.



Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Ν.Σαρκοζί δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, δηλαδή μόλις υιοθετηθεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από το Κοινοβούλιο και πριν αναλάβει την προεδρία της G20 για ένα χρόνο.



Εδώ και περίπου 12 ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος και η κυβέρνησή του βρίσκονται εν μέσω μιας πολιτικο-δημοσιογραφικής θύελλας που προκλήθηκε από τα σκάνδαλα που πλήττουν πολλούς υπουργούς, κυρίως τον υπουργό Εργασίας Έρικ Βερτ, ο οποίος κατηγορείται από την αντιπολίτευση για «σύγκρουση συμφερόντων» στο πλαίσιο της υπόθεσης διαχείρισης της περιουσίας της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, της Λιλιάν Μπετανκούρ.



Εκτός από αυτό προέκυψαν κι άλλα σκάνδαλα όσον αφορά τον τρόπο ζωής των μελών της κυβέρνησης, όπως αυτό που αφορά τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για την ανάπτυξη της περιοχής του Παρισιού, ο οποίος πλήρωσε για τα κουβανέζικα πούρα του αξίας 12.000 ευρώ με δημόσιο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου