Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σκηνικό κρίσης στο λιμάνι

Σκηνικό και προϋποθέσεις έντασης και ενδεχομένως επεισοδίων διαμορφώνονται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, παρέμειναν αμετακίνητα στην πραγματοποίηση της απεργίας, εν μέσω αντιδράσεων από τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά και παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει παράνομη την κινητοποίησή τους...





Την Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά ήταν προγραμματισμένα να αποπλεύσουν 23 δρομολόγια μεταφέροντας περίπου 18.000 επιβάτες προς διάφορους νησιωτικούς προορισμούς στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Βόρειο Αιγαίο, την Κρήτη και αλλού.




Το απόγευμα της Δευτέρας, το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει κατά της απεργίας η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, κρίνοντάς την παράνομη.



«Δικαστές στην υπηρεσία εφοπλιστών»



Απαντώντας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και το ΠΑΜΕ επετέθησαν με δριμύτητα κατά της δικαστικής απόφασης κάνοντας λόγο για «δικαστές στην υπηρεσία εφοπλιστών και μεγαλεμπόρων» διαβεβαιώνοντας δε ότι η κινητοποίηση των δύο σωματείων θα πραγματοποιηθεί κανονικά.



«Ενέργειες που καταδεικνύουν ανωριμότητα»



Στην αντίπερα όχθη, η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας ανεμένετο να αποστείλει εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ζητώντας να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού.



Οι αντιδράσεις των εμπόρων συμπυκνώθηκαν στη δήλωση του πρόεδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γ. Κασιμάτη, ο οποίος έκανε λόγο για ενέργειες που «καταδεικνύουν ανωριμότητα και καταδικάζονται στο σύνολό τους από την ελληνική κοινωνία».



Το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού έθεσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλόων, κ. Α. Βεντούρης, ο οποίος επισκέφθηκε για το λόγο αυτό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε



Βάσει των δρομολογίων, τα πρώτα πλοία αναμενόταν να αναχωρήσουν από τον Πειραιά γύρω στις 7.30 και ενώ οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των ναυτεργατών επρόκειτο ήδη να έχουν συγκεντρωθεί στα επίμαχα σημεία προκειμένου να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου