Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, προωθείται ξεχωριστό σ/ν για τα Εργασιακά

Με την ακρόαση εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που επιφέρει ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Την ίδια ώρα, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται να ξεχωρίσει τις αλλαγές στα εργασιακά από το εν λόγω νομοσχέδιο και να καταθέσει ξεχωριστό σ/ν εντός του καλοκαιριού...





Την Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος για τις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να αποτρέψει «ανταρσίες» κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.



Το Πολιτικό Συμβούλιο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης, τονίζει ότι «σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων, για την υπογραφή πλαισίου συμφωνίας, συμβάλει καθοριστικά στην οικοδόμηση κλίματος συνεργασίας και ισχυροποιεί τη συλλογική μας προσπάθεια για την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οικονομία».



Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ανάγκασαν την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να τις εντάξει σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση εντός του καλοκαιριού.



Η απόφαση της κυβέρνησης για αναβολή της ψήφισης των αλλαγών στο Εργασιακό ως διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εκτιμάται ως παραχώρηση τόσο προς τη ΓΣΕΕ όσο και προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούν έντονα στις επερχόμενες αλλαγές, τις οποίες θεωρούν ότι αφίστανται των θέσεων και των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.



Η σχετική ανακοίνωση αναμενόταν από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής την Τρίτη.



Ο κ. Λοβέρδος αναμενόταν να δεσμευτεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι θα εντάξει στο αυτόνομο πλέον νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όσες αλλαγές συμφωνηθούν κατά το διάλογο εργοδοτών-εργαζομένων, ενώ για όσες ρυθμίσεις δεν υπάρξει συμφωνία, θα αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη να τις εντάξει με δική της πρωτοβουλία στο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου