Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Στις κάλπες σήμερα τα μέλη της ΝΔ

Για την ανάδειξη των προέδρων σε 71 Νομαρχιακές Οργανώσεις και των 980 διοικήσεων των τοπικών οργανώσεων ψηφίζουν σήμερα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το πρώτο μαζικό εσωκομματικό τεστ για το κόμμα, μετά την αποπομπή της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και της «καταδίκης» από τον Αντώνη Σαμαρά τριών υπουργών της καραμανλικής περιόδου...




Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ.



Πρόεδρος ΝΟΔΕ εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν.



Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου συνεδρίου στην Αθήνα το τριήμερο 25-27 Ιουνίου.



Στοίχημα για τη Ρηγίλλης είναι το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, καθώς ο κ. Σαμαράς στοχεύει να παρουσιάσει τη διαδικασία ως συνέχεια της δικής του εκλογής στην προεδρία από τη βάση του κόμματος..



Η εκλογή σημαδεύτηκε ήδη από μαζικές αντιδράσεις κομματικών στελεχών στην Κρήτη που θεωρούνται υποστηρικτές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Την προηγούμενη εβδομάδα 150 στελέχη δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στη διαδικασία, ενώ περίπου 450 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου