Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013


ποδήλατο-πατέντα
Κείμενο και φωτογραφίες της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Ήταν ένα ευχάριστο πρωινό, όταν περιπλανώμενοι στο δρόμο συναντήσαμε αυτό ακριβώς το… αξιοπερίεργο δημιούργημα!
Για δείτε καλύτερα...

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε συνηθισμένοι στην εικόνα ενός ποδηλάτου με… θέα, αλλά η ιδέα του αγοριού έχει μια βάση αν το καλοσκεφτείτε.
Πόσες φορές έχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα στο δρόμο (οι ποδηλάτες θα καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω) καθώς δεν είστε ορατοί από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Ένα τόσο ψηλό ποδήλατο, αναμφίβολα θα σας έθετε σε περίοπτη θέση και οι οδηγοί θα σας πρόσεχαν ιδιαίτερα!
Αφετέρου, ο νεαρός σκέφτηκε ότι τις ζεστές ημέρες θα είναι μέγα βάσανο να κυκλοφορεί με ένα απλό καθημερινό ποδήλατο στους δρόμους της Αθήνας. Με το ποδήλατο που κατασκεύασε όμως θα παίρνει άνετα τον αέρα του!
Ταυτόχρονα όμως, παρατηρώντας την εικόνα ενός τόσο ασυνήθιστου ποδηλάτη μας γεννιούνται κάποιες απορίες
1)      Πώς κατόρθωσε ο χριστιανός να ανέβει εκεί πάνω; Θα μου πείτε αυτό λύνεται εύκολα αν έχεις μια μικρή σκαλίτσα ή αν πολύ απλά είσαι καλός στα… ακροβατικά!
2)      Πώς σταματάει όταν τον πιάνει το φανάρι; Το παίρνει αγκαλιά και περιμένει να ανάψει;
3)      Στην όπισθεν πώς τα καταφέρνει; Πώς στρίβει με ένα τέτοιο ποδήλατο;
Πέρα από το αστείο του πράγματος, η αλήθεια είναι ότι το να κυκλοφορεί κανείς με ένα ποδήλατο σαν αυτό είναι αναμφίβολα επικίνδυνο ειδικά στους δρόμους της Αθήνας, που ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τους ποδηλάτες, πόσο μάλλον… για έναν τέτοιο ποδηλάτη.
Πάντως, συγχαρητήρια αξίζει ο άνθρωπος για το θάρρος του να κυκλοφορήσει με το ποδήλατο αυτό και κυρίως… για την εκπληκτική πλην εμπνευσμένη δημιουργία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου