Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Κατάληψη και ξύλο στο γραφείο του Μέργου


μεργος-καταληψη«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΕΙ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ»     Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, κατέλαβαν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί...

Tα νεαρά άτομα μπήκαν στο γραφείο, που διατηρεί ως καθηγητής πανεπιστημίου ο κ. Μέργος, όπου ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ», ενώ σε άλλο πανό στην είσοδο του κτιρίου αναφέρουν: «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. 
Ο Κ. Μπάρκας τραυματίστηκε στο πόδι και έπεσε στο έδαφος. Άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να τον χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχνε την ταυτότητά του.
Η σχετική ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.
Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου