Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έκθεση βιβλίου στην πλ. Κλαυθμώνος με εκπλήξεις

Άνοιξε χθες, Παρασκευή 8 Απριλίου, τις πύλες της η 22η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Φέτος, εξ αιτίας και της οικονομικής κρίσης, η καθιερωμένη ανοιξιάτικη έκθεση θα λειτουργεί περισσότερες ώρες ώστε να μπορεί να την επισκεφτεί εύκολα περισσότερο κοινό. Έτσι, οι ώρες λειτουργίας είναι, καθημερινά και Κυριακές, από τις 11:00 έως τις 22:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου.
Στην 22η Έκθεση Βιβλίου, παίρνουν μέρος...

περίπου 100 εκδότες με 40.000 τίτλους, όπου το 60% είναι βιβλία που έχουν εκδοθεί την τελευταία πενταετία.

Σκοπός της έκθεσης δεν είναι μόνο οι πωλήσεις βιβλίων, αλλά και να ενημερωθεί το κοινό για την παγκόσμια και ελληνική πνευματική παραγωγή και μέσα από τα βιβλία να προβληματιστεί για όσα ταλανίζουν σήμερα τη ζωή μας. Με το διάβασμα ενός βιβλίου, λογίζομαι ελεύθερα τις απάτες και τα ψέματα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ονειρεύομαι και αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Τους επισκέπτες της έκθεσης, όμως, θα περιμένουν και πολύ ωραίες εκπλήξεις. Κάθε βράδυ, θα κληρώνεται ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη 15" και τεχνική υποστήριξη για δυο χρόνια (προσφορά μεγάλης αλυσίδας τεχνολογίας), καθώς και μια 20τομη οικολογική εγκυκλοπαίδεια. Η αξία των δώρων κάθε μέρα είναι 900 ευρώ.

Όσοι κάνουν αγορά από τον ίδιο εκδότη τουλάχιστον 10 ευρώ θα προσέρχονται στη γραμματεία για να συμπληρώσουν ένα κουπόνι με το όνομα και το τηλέφωνο τους και θα το τοποθετούν στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει στη γραμματεία. Κάθε βράδυ θα γίνεται κλήρωση. Επισκέπτες της έκθεσης, θα τραβούν δυο νούμερα, το πρώτο για το laptop και το δεύτερο για την εγκυκλοπαίδεια. Οι νικητές θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά και τα ονόματά τους θα αναρτώνται στο περίπτερο της γραμματείας.

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος, που διοργανώνει την Έκθεση, καλεί όλους τους φίλους του βιβλίου να την επισκεφτούν και μέσα απο την πνευματική ανάταση να σταθούν όρθιοι και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου